Der er ordinær generalforsamling i Foreningen Roskilde Festival torsdag 8. oktober 2020. RoskildeNyt har snakket med Per Stausholm, der opstiller til bestyrelsen.

Kend din kandidat

Der er lagt op til vaskeægte valggyser 8. oktober 2020, når der er generalforsamling i Foreningen Roskilde Festival. Der er to pladser i bestyrelsen på valg. RoskildeNyt har taget en snak med kandidaterne, så du er klar, når krydset skal sættes.

 

Kan du fortælle lidt om dig selv?   

Mit navn er Per Stausholm, jeg er 48 år og arbejder som Applikations konsulent hos MARK Information A/S. Tidligere bestyrelsesfaring: Kalvehave Lokalråd, SAS Kunstforening og Møn Spejderne.

Gift med Tulle og har en søn – Hector. Sammen har vi 2 hunde, Scout og Krølle og bor i Kalvehave på Sydsjælland.  

Hvordan er du en del af Roskilde Festival i dag?  

Jeg har lavet festival i 20 år og har været tilknyttet mange områder på festivalen fra Gæster & Sikkerhed over Handel og er nu i Byplan og Produktion som Afviklingsleder for Handel, Partner og Publikumsområder i Central Park. Jeg har derfor, igennem årene, fået et bredt indblik i Roskilde Festivals kultur og hvordan den hænger sammen.  

Hvorfor opstiller du til bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival?  

Roskilde Festival er i løbet af disse 20 år blevet en del af min DNA. Derfor stiller jeg op som kandidat til bestyrelsen, fordi jeg ønsker at bidrage til at gøre vores bestyrelse mere synlig, og til en bestyrelse der i al dens arbejde ser sig selv som repræsentanter for de frivillige og deres indsats og engagement.  

Jeg ønsker, at samarbejdet mellem Roskilde Kulturservice og de frivillige igen bliver ét af de fællesskaber, som direktionen taler om og dermed bliver et ligeværdigt samarbejde, hvor de frivilliges viden og erfaring anerkendes, og involvering af frivillige i alle projekter igen bliver en indgroet del af Roskilde Festivals DNA.  

Hvad, mener du, er bestyrelsens vigtigste opgave lige nu?  

Der skal være større erkendelse af, at frivillige – specielt frivillige med stor erfaring – er svære at erstatte og derfor skal værnes om.  

Specielt nu i disse covid-19 tider har vi brug for at holde på vores frivillige, ved at respektere den viden de sidder på og involvere dem.  

Jeg er f.eks. nysgerrig på, hvorfor man ikke har forsøgt at inddrage de frivillige, i hvordan Roskilde Festival kan manifestere sig, som den kulturinstitution vi er, specielt nu når vi ikke kan afvikle festival. De frivillige brænder efter at få lov til at hjælpe til, men bliver ikke inddraget.  

Vi har på det seneste oplevet projekter som Loud, som jeg ikke mener, burde ligge inden for Festivalens arbejdsområde. Festivalen skal koncentrere sig om at lave Roskilde Festival, og der er nok at tage sig af, med f.eks. udvidelse af grusgrav og trussel på vores eksistens i kraft af covid-19 pandemien.  

Hvorfor bør medlemmerne stemme på dig?  

Ved de seneste generalforsamlinger er der kommet nye kræfter ind, der gerne vil trække bestyrelsen i den retning jeg har beskrevet ovenfor, og hvis jeg bliver stemt ind, vil jeg sammen med dem forsøge at gennemføre disse fælles mål.  

Jeg håber derfor, at du vil stemme på mig på generalforsamlingen for Foreningen Roskilde Festival d. 8. oktober.

Skriv en kommentar