Der er ordinær generalforsamling i Foreningen Roskilde Festival torsdag 8. oktober 2020. RoskildeNyt har snakket med Olav Hesseldahl, der opstiller til bestyrelsen.

Kend din kandidat

Der er lagt op til vaskeægte valggyser 8. oktober 2020, når der er generalforsamling i Foreningen Roskilde Festival. Der er to pladser i bestyrelsen på valg. RoskildeNyt har taget en snak med kandidaterne, så du er klar, når krydset skal sættes.

 

Kan du fortælle lidt om dig selv?  

Jeg er 34 år og arbejder til daglig som direktør for non-profit organisationen Ungdomsbureauet, som jeg startede med en ven for 6-7 år siden.  

Jeg er gift med en nordmand, firebørnsfar og min opdragelse var pakket ind i aviser, så jeg gør stadig meget ud af at holde mig orienteret om alt fra unges oprør mod kongen i Thailand, nye influensers, ytringsfrihedsdebatten til organisationsjura. På den måde er jeg en blanding af gammel og ung.  

Hvordan er du en del af Roskilde Festival i dag?  

Jeg ELSKER Roskilde Festival af hele mit hjerte, og min krop sitrer og pulserer, når jeg får armbåndet på.  

Jeg vil vove den påstand, at Roskilde har været en del af min almene dannelse som menneske. Det startede, da jeg som 16-årig var på mit første Roskilde i 2002 med vennerne og skulle lære at leve for 967,- på en uge og forstå hvad Roskilde er for en størrelse. Det har jeg siden dyrket i dybden, som vært, redaktør og senest leder af den hedengangen Roskilde Festivalradio som jeg levede og åndede gennem i tre år.  

Nu er jeg engageret via Ungdomsbureauet, hvor vi har udgivet bøger, lavet workshops, debatter, samtalesaloner og alt mulig andet. Roskilde Festival har fulgt mig som en tante, der gennem snart 20 år har lært mig at blive voksen 😊  

Hvorfor opstiller du til bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival?  

Jeg anser det som borgerligt ombud at engagere sig, hvis man har kærlighed og kompetencer til et sted. Jeg vil passe på Roskilde i en svær tid, og jeg vil sørge for, at vi kan skabe endnu flere oplevelser for Danmark i fremtiden.  

Hvad, mener du, er bestyrelsens vigtigste opgave lige nu?  

Covid-19 er en akut udfordring af dimensioner, som vi selvsagt skal have håndteret. Men ellers vil jeg insistere på at tage det lange lys på og udfordre festivalen på, hvordan vi kan sprede den orange følelse udover selve festivalen. Hvordan kan Roskilde Festival bidrage til det danske demokrati og til ungdommens dannelse, hele året? Jeg har mange idéer!  

Hvorfor bør medlemmerne stemme på dig?  

Roskilde Festival har brug for at være tæt på den danske ungdom, og netop vores ungdom har jeg en masse viden om, netværk i og værktøjer til at engagere. Den vil jeg sætte i spil i bestyrelsen. Derudover forudser jeg, at der bliver brug for, at bestyrelsen skal varetage festivalens interesser overfor en masse interessenter og politikere, og det har jeg erfaring med.

Skriv en kommentar