På en solbeskinnet festivaldag 2019 gik RoskildeNyt på jagt efter svar på, hvad der driver forskelllige frivillige. 

Foto: Inger Marie Helgasdatter Mulvad & Nicolai Hegelund Vilhelmsen

Marie Røndbjerg, 21 år, lærervikar fra Skibby. 32-timers frivillig servicevært.

Marie Røndbjerg debuterede som frivillig på Roskilde Festival 2019. Foto: Inger Marie Helgasdatter Mulvad 2019.

2019 var Maries første år på Roskilde Festival – og samtidig hendes debut som frivillig. ”Det er fedt at være en del af gruppe og lære nye mennesker at kende som frivillig. De andre på holdet har været megagode til at tage i mod mig.”

Læs mere om at være servicevært på Roskilde Festival

Ole ”Puddel” Hansen, 42 år, softwareengineer fra Hillerød. 100-timers frivillig på Orange byggehold.

Ole Puddel Hansen er mangeårig frivillig på Orange byggehold. Foto: Inger Marie Helgasdatter Mulvad 2019.

Puddel har været med til Roskilde Festival siden 1989. Siden 2013 har han været en del af byggeholdet, der hvert år rejser Orange Scene. ”Jeg blev forelsket i sammenholdet på byggeholdet. Vi er 30 på holdet og har forskellige traditioner undervejs i festivalperioden, for eksempel champagneløb og gulvfesten, som er en fest vi holder, når vi er færdige med at lægge gulvet på Orange og fællessang på scenen. Vi arbejder op til 14 timer om dagen 14 dage i træk for at få Orange Scene klar – og bagefter fester vi hele natten. Måske får man lige en lur i frokostpausen. Vi ses ikke rigtigt resten af året, men hver gang vi mødes på græs, er det, som om vi er der igen!”

Læs historien om Roskildeanden, Orange byggeholds maskot

Jørgen Chemnitz Pedersen, 36 år, elektroniktekniker fra Bjerringbro. 100-timers frivillig på Orange byggehold.

Roskilde Festival 2019 var frivillig-jubilæumsår for Jørgen Chemnitz Pedersen. Foto: Inger Marie Helgasdatter Mulvad 2019.

I 2019 holdt Jørgen ti års jubilæum som del af Orange byggehold, og han kunne ikke forestille sig at være frivillig andre steder på festivalen. ”Byggeholdet er som en ekstra familie, man kun ser 14 dage om året, og sammenholdet rigtig godt. Når vi møder ind, er der intet på pladsen, det er en vild oplevelse. Når så 60.000 mennesker står og hopper foran den scene, du har været med til at bygge 14 dage efter, er det fantastisk.”

Love Ahlström, 21 år, filmvidenskabsstuderende fra Stockholm. 32-timers frivillig på DSB-trinbrættet.

Love Ahlstrøm var rejst fra Stockholm for at være frivillig på Roskilde Festival 2019. Foto: Inger Marie Helgasdatter Mulvad 2019.

Love havde sammen med kæresten Harriet dobbelt debut som frivillig og festivaldeltager på Roskilde Festival 2019, og det var en begejstrende oplevelse: ”Ingen dømmer dig på Roskilde Festival, og samtidig er noget af det bedste at festivalen er non-profit. Det er en rigtig god frivilligoplevelse at være på trinbrættet; det handler mest om at passe på folk og hjælpe dem.”

Harriet Rosin Kjerstadius, 23 år, jordemoderstuderende fra Malmö
32-timers frivillig servicevagt

Harriet Rosin Kjerstadius havde indviet kæresten i frivilliglivets fortræffeligheder på Roskilde Festival 2019. Foto: Inger Marie Helgasdatter Mulvad 2019.

Harriet var frivillig på Roskilde Festival for første gang i 2017. I 2019 har hun taget kæresten Love med. ”Som frivillig på Roskilde Festival får du det bedste af to verdener. Volunteer’s Village er dejlig at hænge ud i, og det er som om man får indblik i, hvordan festivalen fungerer ”behind the scenes”. Det er vildt sjovt at møde så mange søde folk og dejligt at være med i et fællesskab. Jeg har aldrig oplevet så god en organisering og så meget sjov musik som her.”

Emilie Schmidt Nordestgaard, 22 år, psykologistuderende fra København.
32-timers servicevagt ved Orange Scene.

Emilie Schmidt Nordestgaard er overbevist om, at hun også fremover skal være frivillig på Roskilde Festival. Foto: Inger Marie Helgasdatter Mulvad 2019.

Emilie har været på Roskilde Festival siden 2014, og havde sin frivilligdebut i 2017. I 2019, på sit tredje år som frivillig, er hun sikker på at hendes dage som betalende deltager på festivalen er talte. ”Jeg synes, billetten blev for dyr, og så kendte jeg nogen fra Absalon, der skulle stå i bar, og der var jeg heldig at komme med. Det var megasjovt, og der var run på – man bidrager til festen på en anden måde som frivillig. Som vagt ved Orange Scene er jeg i hjertet af det hele, og så er det fedt at være frivillig på grund af alle goderne, for eksempel det at komme bag facaden på Roskilde Festival.

Læs mere om de forskellige frivilligroller på Roskilde Festival

Skriv en kommentar