I en tid hvor RFX (Roskilde Festival Experience) normalt ville være i fuld gang med at forberede sig til årets Roskilde Festival, sættes gruppens viden og kompetencer i stedet i spil for at skabe sikkerhed og tryghed i resten af Danmark.

RFX (Roskilde Festival Experience) er en del af den almennyttige organisation Roskilde Festival-gruppen, og det er derfor en del af gruppens DNA at hjælpe til, hvor der er brug for det.

Under normale omstændigheder er RFX med til at løse opgaver i forbindelse med at samskabe store events, hvor de løser opgaver indenfor event-sikkerhed, logistik, oplevelsesdesign og salg.

Ifølge Gitte Mikkelsen, der til dagligt er programleder for RFX Viden, betyder det, at vi i Roskilde Festival både er til gavn for andre og holder os skarpe, også når der ikke skal afvikles Roskilde Festival:

”Vi vil gerne gøre en forskel i verden. Derfor bringer vi den viden, vi som organisation har oparbejdet efter 50 år med afvikling af Roskilde Festival, i spil året rundt. Samtidig styrker vi vores kompetencer og holder os selv skarpe, så vi år efter år kan skabe en Roskilde Festival i særklasse”.

Nye tider kalder på nye løsninger

I en tid, hvor truslen om Coronavirus har sat en stopper for alle store forsamlinger, heriblandt afviklingen af Roskilde Festival nummer 50, har RF Experience brugt deres mange års erfaring til at løse opgaver indenfor Covid-19-sikring.

I dag bruger RFX deres kompetencer og viden i flere sammenhænge. Blandt andet hjælper RFX større kulturinstitutioner med at overholde retningslinjerne for genåbningen af Danmark. Morten Therkildsen, leder af sikkerhedsteamet hos RFX, forklarer udviklingen:

“RFX Safety er normalt til stede ved over 200 arrangementer om året. Vi har sikkerhedsværter i Royal Arena, KB Hallen, Telia Parken, Copenhell og mange andre steder, hvor vi sikrer os, at gæsterne får en god og tryg oplevelse. Desværre er alle disse arrangementer aflyst denne sommer. I stedet er det lykkes os at få nogle andre opgaver ind, som f.eks. drive-in arrangementer og åbning af ZOO. Ud over det træner vi personale på kultursteder og så videre, og rådgiver også barer, museer og spillesteder med retningslinjerne for genåbning”.

Læs om genåbningen af ZOO

RFX sikrer fællesskabets rammer

At skabe sikkerhed og tryghed på steder, hvor mange mennesker mødes, handler langt fra kun om at videreformidle retningslinjer. Det er afgørende at sikre, at der stadig er plads til positive fællesskaber:

“Når vi vejleder om genåbningen af Danmark, handler det ikke blot om sikre de rette sikkerhedsforanstaltninger. Det er lige så vigtigt, at vi skaber rammer om fællesskaberne, som folk nemt kan afkode. Så de nemt kan forstå, hvordan de skal opholde sig sammen med andre uden at bryde reglerne”, fortæller Gitte Mikkelsen, programleder for RFX, og fortsætter:

”Hvis man ikke medregner, at retningslinjerne skal kunne forstås og følges af de mennesker, der bruger området, så vil det ikke fungere. Så har du i princippet kun nogle streger på gulvet. Hos RFX ved vi også noget om, hvordan man taler til mennesker og fordrer de gode sociale rammer. Det er den kombination, vi sætter i spil, når vi laver festival”.

Læs om den menneskelige dimension i sikkerhedsarbejdet

Hvordan kan man hjælpe RFX som frivillig?

Hvis man som frivillig ønsker at bidrage til RFX’s arbejde, må man gerne dele budskabet om, at vi står klar til at hjælpe:

“Vi har brug for synlighed omkring RFX og de mange opgaver, vi løbende laver. Så del gerne de gode historier om RFX i dit netværk, så vi kan hjælpe endnu flere med at skabe trygge rammer om fællesskaber landet over”, afrunder Gitte Mikkelsen, programleder for RFX.

Har du mod på selv at lægge kræfter i noget af arbejdet hos RFX, kan du henvende dig til sikkerhedsteamet på safety @ rfexperience.dk.

Læs mere om RFX

1 COMMENT

  1. Hej Sarah, sikke en dejlig veloplagt og informativ artikel du her har skrevet…fyldt med Orange RFX-faktor Feeling. Tak

Skriv en kommentar