Første fællesmøde efter årets festival handlede især om næste års jubilæumsfestival, der har fået undertitlen ’Time is Now’.

Knapt var den ikoniske orange teltdug blevet pakket sammen, før der atter var samling nær festivalpladsen for Roskilde Festivals ildsjæle og ansatte.

Startskuddet lød til næste års helt store fejring, RF50, til fællesmøde i den gyldne Tetris-agtige klods på Rabalderstræde, der går under navnet Ragnarock – Roskildes museum for pop, rock og ungdomskultur. I anledning af det gode vejr gav indersiden af klodsen direkte mindelser til kropslige erfaringer fra årets festival; i hvert fald var der ca. lige så varmt som i en teltkabine en solskinsfyldt sommermorgen.

Festival i bevægelse

Lidt ekstra sved på panden fik de godt 100 fremmødte til et af aftenens første programpunkter. Hele organisationen blev – bogstaveligt talt – sat i bevægelse til en omgang electric boogie under ledelse af HR-chef H. C. Nielsen, der understregede, at hans fortid altså tilhørte breakdance, ”som er noget helt andet”.

H.C. Nielsen fortæller historier, fra da hiphoppen var ung og instruerer i electric boogie. Foto: Ina Jacobsen

Skal man opsummere Roskilde Festival 2019 i ét ord, er det nemlig bevægelse, slog administrerende direktør Signe Lopdrup også fast i sit verbale skulderklap til årets festival. Både fordi festivalens historiske ophav udspringer af en bevægelse, ungdomsoprøret i 1960’erne, fordi festivalen er en bevægelse, der hvert år samler 130.000 om en fælles mental rejse, og fordi der helt konkret er blevet bevæget meget rundt på festivalpladsen i år; Central Park er kommet til, Avalon og Apollo har fået nye pladser, Backstage Village er blevet mindre for at nævne et par eksempler.

Hovedtemaet på fredagens fællesmøde handlede da også om at bevæge blikket frem mod næste års festival, der står til at blive en særlig en af slagsen. Festivalen i 2020 er nemlig den halvtredsindstyvende udgave. Kampagnen for RF50, som har fået undertitlen ’Time is Now’, er allerede i fuld gang med blandt andet annoncer, plakater og et Facebookevent med mere end 59.000 interesserede eller deltagende i skrivende stund.

Jubilæum fokuserer på nu- og fremtid

Time is Now handler om at fejre Roskilde Festival ved at fokusere på nuet og på at pege fremad fremfor at se for meget tilbage. Hvordan det præcis skal markeres, er endnu ikke fastlagt, men forberedelserne er i gang.

Fejringen kulminerer selvfølgelig på selve festivalen, men kommer til at strække sig over hele året; der skal udgives en bog om Roskilde Festival, der udkommer flere opsamlingsplader med musik, der vil være Roskilde Festival-udstillinger på Statens Museum for Kunst, Ragnarock og Museum for Samtidskunst, alle skal fejre løs på de kommende fællesmøder og meget mere.

Som afslutning på fællesmødet holdt Lydmor en tale bestående af sætninger fra deltagere på årets festival og spillede et par numre. Foto: Ina Jacobsen

På dette fællesmøde blev ildsjælene spurgt om deres drømme for, hvordan RF50 skal blive helt særlig. Det kom der mange kreative bud på – bl.a. tidskapsler, der skulle graves ned til RF100, en genrejsning af den oprindelige scene og orange lagkage til alle 130.000 festivaldeltagere.

Hvis du er nysgerrig efter, hvor mange af ildsjæledrømmene, der bliver til virkelighed, så følg med på Roskildenyt, hvor vi frem mod næste års festival selvfølgelig vil dække alle RF50-aktiviteterne.

 

Skriv en kommentar