Foto: Marie Munkner

Roskilde Festival 2019 er endelig overstået. Heller ikke i år gik det stille for sig i infocentret, der som altid tager én for hele festivalholdet, når de oversvømmes med kloge og mindre kloge spørgsmål fra både presse og din mor. Vi har samlet de absolut sjoveste henvendelser fra 2019 for din fornøjelses skyld. 

1. Kan du skaffe mig en autograf?

En dedikeret, italiensk Tears for Fears-fan sendte en ønskeseddel til Roskilde Festival forinden bandets koncert på Roskilde Festival onsdag. Manden havde ikke planer om at rejse til køligere himmelstrøg denne sommer, hvorfor han håbede på, at nogen kunne skaffe ham en autograf med bandet – ‘if its not too much trouble’.

2. Jeg elsker dig sgu!

En fyr ringede en sen aften til infocentret I håb om, at de kunne hjælpe ham med at finde hans ven. Samtalen forløb nogenlunde således:

Damen fra infocentret: “Roskilde Festivals infocenter – hvad ka jeg hjælpe med?”

Festivalgæsten: “Ja hallo, det er bare fordi… altså min kammerat. Han fik det dårligt og gik ud for at brække sig. Men han er sgu ik kommet tilbage… Så jeg ville bare høre om han er okay?”

DFI: “Okay… hvor på pladsen er du?”

Festivalgæsten: “Jammenøøøh, jeg er i G69… Men min kammerat bor ik her, han har en camp oppe i G42. Eller 43?”

DFI: “Godt – og kan du sende ham en sms eller kontakte nogen i hans camp?”

Festivalgæsten: “Ja okay jakkasæføli lige skrive en messenger til ham?”

DFI: “Ja prøv det – eller eventuelt kan du tage kontakt til én af dem i orange vest.”

Festivalgæsten: “Hov der står osse nogen med en mikrofon… optager I os?”

DFI: “Nej, men der bliver foretaget decibel-målinger, da vi har en lydpolitik der siger, at man skal skrue ned for anlægget efter kl 2 og slukke det og nøjes med at spille på lejr-guitaren efter kl 5.”

Festivalgæsten: “Nå nå fedt nok mand! Hey nu er det min tur til at ølbowle. Go’ festival – jeg elsker dig sgu!”

3. Panikopkald

Tirsdag blev festivalen kimet ned af folk med endagsbilletter til torsdag. De var bekymrede for, om de nu kunne blive på pladsen efter midnat – altså når torsdag teknisk set bliver til fredag – for at se Travis Scott på Orange Scene 01.00.

4. Kan man købe billet på timebasis?

Det var også tirsdag, at en betænksom mor ringede til infoservice for at forehøre sig om en timebillet. Hun skulle besøge sin 18-årige søn i L, og ville helst ikke efterlade sin 14-årige datter i bilen imens.

5. Tøhø

Så var der også den med manden, der synes, han var helt vild sjov.

”Hej Roskilde Jeg mistede ved et uheld min smileprotese ved badesøen. Den er lyserød og har en fortand hængende på sig. Vil I holde øje med den? Jeg ligner kind of en mutant med den. Mvh …”

6. Krokodillesang 

Prisen for årets mærkeligste henvendelse går nok alligevel til en mexicansk musiker Drilo, der skrev til festivalen for at gøre opmærksom på sit world music-album med et stykke musik for hver krokodilleart i verden. Vækker det nogen form for nysgerrighed, kan du finde hans musik på Spotify her.

Vi stemmer for, at Roskilde Festival booker Drilo i 2020.

7. For lidt kaffe

En initiativrig campinggæst var utilfreds over størrelserne på kaffekopperne på festivalen – og tilbød herefter selv at udarbejde en oversigt over kaffestørrelserne på pladsen.

8. Stigmatisering af ‘deller’

Sidst men ikke mindst modtog infocentret adskillige reaktioner på, at Spejdernes frika’diller’-bod efter festivalens anmærkning blev lavet om til en frika’deller’-bod. En af de mere overraskende af slagsen var dog denne:

“Hver dag oplever tusindvis af danskere at blive stigmatiseret på grund af deres deller, og jeg vil på vegne af landets såkaldt “overvægtige” udtrykke min dybeste krænkelse over denne anvendelse af tyk-fobisk sprogbrug i markedsføringen af fedtholdige fødevarer. Den påståede sammenhæng mellem fedme og svinekød hører ikke dette årtusinde til, og jeg forventede mere af så progressiv en festival som Roskilde, der i årtier har udmærket sig ved kvindefrigørende arrangementer som “Årets Roskilde-babe”.

Skriv en kommentar