Foto: Inger Marie Mulvad

Hvert år vælger godt 30.000 frivillige at sørge for, at Roskilde Festival lykkes. Uden deres indsats ville det ikke muligt at gennemføre festivalen, fordi det er de frivilliges indsats, der skaber Roskilde Festival i samarbejde med gæsterne. 

Man kan være frivillig på Roskilde Festival på mange forskellige måder og af mange forskellige årsager. Men hvad driver dig? Hvis du ikke er sikker på, om det er de varme bade eller følelsen af fællesskab, kan du her tage en test og se hvilken type frivillig du er:

1. Hvor mange gange har du været frivillig?

2. Hvordan fandt du din frivilligtjans?

3. Er du årsfrivillig?

4. Hvad var vigtigt for dig, da du ledte efter et frivilligjob?

5. Hvad er dit forhold til dine medfrivillige?

6. Hvordan stemmer dit frivilligtjans i forhold til det du laver til dagligt?

7. Er der en frivilligtjans som du drømmer om?

8. Er der noget som du absolut ikke kunne på at lave?

Hvilken type frivillig er du?
Kompetencejægeren
’Noget på CV’et’ er en stor motivation for dit engagement i Roskilde Festival. Selvfølgelig synes du at det megafedt at være på Roskilde, men det var samtidig vigtigt for dig at finde en frivilligetjans som gav mening i forhold til dit studie og som øger dine muligheder på arbejdsmarkedet, når du engang er færdig på uni. Det kan være at du er skribent på Orange Press eller en del af Social Media teamet. Måske er du ansvarlig i dit team og prøver kræfter med lederskab.
Orange feeling-idealisten
For dig er det vigtigt, at du er frivillig et sted som støtter en god sag. Du er frivillig på Roskilde Festival, fordi du ved, at festivalen er non-profit og hvert år donerer millioner til gode formål. Du spejler dig i målene om en 100 procent bæredygtig festival, og i den store andel af aktivisme, der ligger i Roskilde Festival. Du tager gerne en snak med dine nye bekendtskaber i Volunteers' Village om grænseoverskridende adfærd på festival. Måske er du en af dem, der går rundt på ydre plads og taler med gæsterne om grænseoverskridende adfærd, giver den gas i Team Affaldssortering eller som medskaber i Team Art Production.
Same procedure as every year - Roskilde Festival er din juleaften
Det hele begyndte tilbage i 2006 (eller i 1996 eller 1986…), hvor du ved et tilfælde blev tildelt en tjans som frivillige i et team, og du har været der hvert år lige siden. Det er den samme gruppe hvert år og I glæder jer som små vilde. Selvom der er stille i gruppen fra midt juli til maj, så er I stadig de bedste venner, når først I er kommet på græs. Der er faste ritualer og arbejdsgange, og er der bare én, der mangler, føles hele holdet amputeret. Du er måske en af dem som sætter hegn op eller rejser telt på et byggeteam på Arena (selvom du stadig kalder den Grøn). Det kan også være, at du har været frivillig gennem din lokale idrætsforening i ti år og serverer det bedste måltid på ydre plads.
Adgang til paradiset
Argh! Der blev udsolgt før du fik snøvlet dig sammen til at købe den billet. Hele din vennegruppe skal afsted, og dæleme om du vil gå glip af årets højdepunkt. Du har ledt med lys og lygte efter den perfekte tjans, så du er sikker på, at du både kan være med til den årlige øl-stafet-bowling-volley-klæd-ud-event i lejren under opvarmningsdagene og se din favoritkunstner, når musikken går i gang. Med stor sandsynlig er det første gang du er med som frivillig på Roskilde Festival. Du kan lave alt fra stå i en ølbod i Dream city, til Orange vagt eller måske sørger du for, at toiletterne er helt spitze.
Den privilegerede type
Det var egentlig ikke meningen, at du skulle afsted. Men så skulle din arbejdsplads lige bruge en til at sørge for, at et event kører onsdag eftermiddag, inden musikken starter og vupti, så havde du adgang til paradiset. Du ved godt, at du er den heldige kartoffel, og med stor sandsynlighed var du det også sidste år. Det kan være, at du skal skyde et par billeder til en koncert eller event eller hjælpe med at sætte noget op i Art Zone for din kunstner-ven.

Skriv en kommentar