RoskildeNyt har snakket med Thomas Windfeldt Arnø, der opstiller til bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival.

Thomas har de seneste 17 år været ansvarlig for festival- armbåndene, hvilket har bragt ham i kontakt med en masse festivalgæster og -frivillige. Thomas mener, at vi i højere grad skal trække på frivilliges erfaringer og turde at give dem ansvar, da dette er nøglen til at fastholde garvede frivillige og inkludere nye.


Kend din kandidat

Der er lagt op til vaskeægte valggyser den 4. april 2019, når der er generalforsamling i Foreningen Roskilde Festival. Der er to pladser i bestyrelsen på valg. RoskildeNyt har taget en snak med kandidaterne, så du er klar, når krydset skal sættes.


Kan du fortælle lidt om dig selv?
Jeg er 49 år, bor i Stenløse og har min datter på 6 år fem dage hver anden uge. I mit daglige arbejde leder jeg en afdeling af konsulenter, hvor vi implementerer kunstig intelligens i sundhedsvæsenet samt det private erhvervsliv.

Hvorfor opstiller du til bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival?
Fordi der bør ske en ændring i samarbejdet mellem Havsteensvej og de frivillige. Tidligere blev Havsteensvej kaldt Sekretariatet, hvilket indikerede, at det var en funktion, der understøttede de frivillige og deres arbejde. I dag føles det omvendt – at de frivillige er til for Havsteensvejs skyld, og da Roskilde Festival er baseret på frivillige, bør frivilligheden komme i fokus igen. Dette kan bl.a. opnås ved at inddrage de frivillige på et meget tidligere tidspunkt end i dag. Man bør inddrage de frivillige i planlægningen af nye tiltag og ikke først trække dem ind lige før festivalen, som en udførende enhed, og først dér opdage udfordringer, der kunne have været undgået, hvis de frivilliges erfaring havde været inkluderet tidligere.

“Jeg tror på det gode i mennesker, og hvis man som leder er villig til at uddelegere ansvaret og opgaverne, vokser både det enkelte individ og organisationen som helhed”

Hvornår var dit første møde med Roskilde Festival, og hvordan har du været en del af festivalen siden?
Det var den daværende leder for Porte Og Bomme, Bente Wulff Christiansen, som ”narrede” mig til at komme og arbejde for hende i Check-In i 2001 – og jeg har ikke fortrudt det siden. Roskilde Festival er en fantastisk begivenhed og et helt unikt sted og sammenhold, og jeg føler mig dybt dybt priviligeret over at være en del af det. De sidste 17 år har jeg haft ansvaret for vores armbånd på festivalen, hvilket har bragt mig i kontakt med rigtig mange dejlige mennesker (alle skal jo have et armbånd 😊).

Hvor længe har du været medlem af foreningen, og hvor længe har du været frivillig?
Jeg har været frivillig i 19 år og medlem af foreningen i 17 år.

Hvad, mener du, er foreningens vigtigste formål?
Foreningen er baseret på frivillighed og er de frivilliges forening, så det giver næsten sig selv. Foreningen skal selvfølgelig leve op til sine mål om donationer og fremme af kulturlivet, men foreningen er samtidig de frivilliges forening og skal derfor også repræsentere og sikre de frivilliges rolle bl.a. i samarbejdet med Roskilde Kulturservice A/S.

Hvorfor bør medlemmerne stemme på dig?
Jeg har et indgående kendskab til alle funktioner på festivalen. Jeg brænder for festivalen, og det den giver publikum og de fantastiske frivillige, som er med til at bygge og drifte Danmarks største kulturrelle begivendhed. Jeg har i 20 år arbejdet som projektleder på store IT-projekter rundt omkring i Europa, og har derfor et stort kendskab til hvordan organisationer og ikke mindst projekt-organisationer (som Roskilde Festival jo er) fungerer. Jeg tror på det gode i mennesker, og hvis man som leder er villig til at uddelegere ansvaret og opgaverne, vokser både det enkelte individ og organisationen som helhed.

“Hvis ikke man kender de rigtige personer, er det svært at udføre sin arbejdsopgave, og det skal ændres. Ellers har vi snart ikke nogen erfarne folk tilbage”

Hvordan vil du gøre Foreningen mere synlig for de frivillige?
Roskilde Festivals organisation er en meget kompleks størrelse – med tre forskellige bestyrelser samt én direktion for selve festivalen. Der skal kommunikeres meget mere målrettet fra bestyrelserne, omkring hvad de egentlig laver, og hvad deres rolle er i forhold til de frivillige, som i sidste ende får det hele til at hænge sammen.
Det er også vigtigt at vi kommunikerer de beslutninger om udvikling på festivalen ud til de frivillige, så de kan se, at mange beslutninger faktisk kommer fra Foreningen Roskilde Festival og ikke fra Roskilde Kulturservice A/S.

Hvad mener du, er festivalens største udfordring lige nu?
At flere og flere af de erfarne frivillige ikke vil være med længere. Ikke fordi ”goderne” ved at være ansvarsperson er blevet forringet hen over årene, men fordi ansvar og planlægning af det område man har ansvar for, bliver taget væk fra en. Der er alt for meget micro-management og for mange projekter, man først sent bliver involveret i. Samtidig løber nye ansvarspersoner ofte panden mod en mur. Roskilde Festival er en meget svær organisation at komme ind i. Hvis ikke man kender de rigtige personer, er det svært at udføre sin arbejdsopgave, og det skal ændres. Ellers har vi snart ikke nogen erfarne folk tilbage. Systemet bliver udhulet for viden og erfaring.

Hvad er din bedste Roskilde Festival-anekdote?
De sidste mange år har et par venner fra Norge fået deres armbånd udleveret af os oppe i Check-In. De er begge handicappede. Den ene sidder i rullestol, og den anden er blind. Den blinde skubber rullestolen, og den handicappede, som sidder i rullestolen, guider ham den blinde. Det er SÅ livsbekræftende at se de to og deres glæde ved at komme på Roskilde Festival.

Hvis du havde et valgslogan – hvordan ville det så lyde?
”Fokus på frivilligheden”.

Bonusspørgsmål: Hvis du skulle booke en artist til årets festival – hvem skulle det så være?
U2 😊

Skriv en kommentar