RoskildeNyt har talt med Jeppe Bo Forchhammer, der stiller op til bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival.

Til dagligt uddanner Jeppe Bo Forchhammer socialrådgivere på Københavns Professionshøjskole og er dybt optaget af at engagere andre. Han mener, at der altid eksisterer et uforløst forandringspotentiale i mennesker, og dét er netop det, han ønsker at bringe frem hos Roskilde Festivals frivillige.


Kend din kandidat

Der er lagt op til vaskeægte valggyser den 4. april 2019, når der er generalforsamling i Foreningen Roskilde Festival. Der er to pladser i bestyrelsen på valg. RoskildeNyt har taget en snak med kandidaterne, så du er klar, når krydset skal sættes.


Kan du fortælle lidt om dig selv?
Jeg er et engagerende menneske, der værdsætter evnen til at give ejerskab og dedikere sig til et fælles tredje, som har et formål, der rækker ud over sig selv. Så er jeg Vendelbo, familiefar og uddanner i det daglige socialrådgivere på Københavns Professionshøjskole, hvor jeg også er TR for en stor gruppe medarbejdere. Fagligt og privat er jeg optaget af, hvordan man empower mennesker på forskellige måder, fordi jeg mener, at der altid eksisterer et uforløst forandringspotentiale.

Hvorfor opstiller du til bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival?
Roskilde Festival har været, og er, en dannelsesrejse for mig udi fest, fællesskabsfølelse, kammeratskab og fornemmelsen af at være en del af noget større, der ikke relaterer sig til ens egen fremdrift. Min motivation er mere konkret forankret i en undring over den managementstyring, mange arbejdsgrupper er blevet mødt af de sidste år, samt en optagethed af, hvordan man kan fastholde et fokus på festivalens rygrad; den frivillige arbejdskraft.

“Fagligt og privat er jeg optaget af, hvordan man empower mennesker på forskellige måder, fordi jeg mener, at der altid eksisterer et uforløst forandringspotentiale”

Hvornår var dit første møde med Roskilde Festival, og hvordan har du været en del af festivalen siden?
Jeg mødte første gang Roskilde, da jeg stod af toget fra Brønderslev en solrig men blæsende torsdag eftermiddag i 1987, lige færdig som student, min første Sort Sol koncert og selvom Replacements aflyste var jeg hooked, forført på Roskilde. Først og fremmest går jeg til så mange koncerter som muligt. Dernæst synes jeg, der er noget smukt og livgivende ved at bygge en fest op, bruge den, og så pakke den sammen igen til vi ses igen næste år.

Hvor længe har du været medlem af foreningen, og hvor længe har du været frivillig?
Jeg har været en del af foreningen on and off, men stabil efter at People gjorde det muligt at tilmelde sig til betalingsservice. Jeg har været frivillig siden 1995 og regner med at fortsætte, til jeg ikke kan mere. Gad vide om Roskilde Festival har en seniorordning?

Hvad, mener du, er foreningens vigtigste formål?
Uha, svært spørgsmål og uhyre komplekst at svare kort på, men for mig er et helt centralt formål, at foreningen er i øjenhøjde med de frivillige og arbejder målrettet på at engagere alle frivillige, i det vi forstår som en kulturpolitisk begivenhed hele året rundt. Dernæst mener jeg, at foreningens fremmeste mål er at sikre en fremdrift for festivalen, som flugter med medlemmernes ønske for Roskilde Festival.

Hvorfor bør medlemmerne stemme på dig?
Først fordi jeg er sindssygt optaget af ejerskab og empowerment, dernæst fordi jeg evner at kommunikere med alle uanset om det er håndværkeren, akademikeren eller den ufaglærte. Jeg tror på at alle perspektiver er lærerrige og skal indoptages i en gentænkning af, hvordan vi forstår og benytter os af frivillighed.

Hvordan vil du gøre Foreningen mere synlig for de frivillige?
Jeg vil søge at bringe foreningens arbejde i øjenhøjde med de frivillige, og jeg vil være nysgerrig på at få viden om, hvordan det kan være, at vi er så få, der er medlemmer.

“Jeg er optaget af, hvordan Roskilde fortsat kan skille sig ud og gøre sig til et attraktivt tilbud til alle musik- og kulturelskere – et tilbud der kan trække frivillige og nye arvtagere til”

Hvad mener du, er festivalens største udfordring lige nu?
Der er kommet flere konkurrerende festivaler i Danmark, som også præsterer line-ups af megahøj kvalitet. Jeg er optaget af, hvordan Roskilde fortsat kan skille sig ud og gøre sig til et attraktivt tilbud til alle musik- og kulturelskere – et tilbud der kan trække frivillige og nye arvtagere til.

Hvad er din bedste Roskilde Festival-anekdote?
Denne anekdote fortæller historien om de frivilliges ukuelighed, ro og overblik. Søndag aften på min første festival som frivillig havde en stor flok gæster lavet bål, og min daværende områdeansvarlige stod ved dette bål, hvor der blev hældt mere og mere på. Han tog sin walkie-talkie for at tilkalde assistanceholdet, men inden han nåede at få sagt et ord, havde en lidt for kåd gæst flået walkie-talkien ud af hånden på ham og smidt den ind i bålet. Uden at betænke sig, uden at fortrække en mine gik min områdeansvarlig ind i bålet, sparkede walkie-talkien ud og tilkaldte hjælp.

Hvis du havde et valgslogan – hvordan ville det så lyde?
Mit slogan er ikke at have slogans. Jeg har et statement, som handler om, at være konsistent over for dem jeg repræsenterer.

Bonusspørgsmål: Hvis du skulle booke en artist til årets festival – hvem skulle det så være?
Jeg ville nok booke David Gilmour, hvis der var frit valg på alle hylder.

Skriv en kommentar