Foreningen Dragekompagniet, der hjælper ud til udsatte børn, er en ud af 10 modtagere af Roskilde Festivals Open Call donation. Pengene vil foreningen bruge på at udbrede deres arbejde til hele Sjælland, Lolland og Falster.

Hos Foreningen Dragekompagniet kan de ikke få armene ned. Sådan har det været, siden de fik nyheden om, at de er en af 10 modtagere af en Open Call donation. I alt modtager Dragekompagniet 130.000 kroner fra Roskilde Festival. Det fortæller Dorte Olsen, der er kontaktperson og bestyrelsesmedlem i foreningen.

”Vi er meget beæret over donationen. Det er virkelig et skulderklap, der kan mærkes. At vi har får bevillingen overbeviser os om, at vores arbejde rent faktisk nytter noget,” siger Dorte Olsen, der har været med siden foreningen blev stiftet i 2017.

Temaet for dette års Open Call donation var arrangementer og foreninger, der gennem kunst og kultur skaber åbne fællesskaber for børn og unge. I tråd med dette tema har Foreningen Dragekompagniet til formål at give udsatte børn og unge et frirum, hvor de igennem aktiviteter som skyggespil, dukketeater og historiefortælling kan give fantasien frit spil og glemme de svære ting, der er i deres liv for en stund.

“Vores formål er firkantet sagt at lave en forestilling eller aktivitet i frirum med børnene, hvor de kan føle sig trygge og slappe af”

”Vores formål er firkantet sagt at lave en forestilling eller aktivitet i frirum med børnene, hvor de kan føle sig trygge og slappe af,” siger Dorte Olsen og fortæller, at foreningen tager rundt til kvindekrisecentre og institutioner og giver børn gode oplevelser.

Aktiviteterne foregår sammen med foreningens frivillige dragepassere, der alle har en kunstnerisk baggrund og erfaringer med børn i sårbare positioner, der har oplevet alt for meget.  

Penge til at drage ud

Dorte Olsen fortæller, at foreningen udspringer af Den røde Drage, som er et samarbejde med Kirkens Korshær Drejervej. De sidste 12 år har den Røde Drage rejst rundt til kvindekrisecentre, fængsler og bemandede legepladser i København. Hvor Den røde Drage har sit virke i hovedstaden, skal Foreningen Dragekompagniet rejse rundt på hele Sjælland, Lolland og Falster. Af den grund skal pengene fra Roskilde Festival også bruges til at nå bredere ud. Og foreningen er allerede godt i gang.

I sensommeren planlægger foreningen at lave et åbent arrangement på Stændertorvet i Roskilde, hvor børn og mulige samarbejdspartnere kan komme og møde dem.

I Dragekompagniet tager man rundt i Danmark for at give udsatte børn et frirum til leg. Foto: Dragekompagniet

”Vi har kontaktet Roskilde Kvindekrisecenter, som meget gerne vil have os på besøg. De synes også, at vi skal tage fat i kvindekrisecenteret i Haslev,” siger Dorte Olsen og fortæller, at de også har planer om at kontakte døgninstitutioner, opholdssteder og et hjemrejsecenter.

Den næste store drøm er en bil

I de to år Foreningen Dragekompagniet har eksisteret, har de modtaget to bevillinger. For de bevillinger er det blevet til i alt 10 besøg rundt omkring på kvindekrisecentre og institutioner, og foreningen har stadig råd til et besøg mere.

Dorte Olsen fortæller, at det primært har været dem selv, der har taget kontakt til kvindekrisecentre. Og det håber de på vil vende nu med donationen fra Roskilde Festival.

”Vi håber på, at kontakten også vil komme den anden vej fra, i takt med, at vi bliver mere kendte,” siger Dorte Olsen. Hun tænker ikke, at det er usandsynligt, nu hvor pengene fra Roskilde Festival netop kan hjælpe dem at udbrede aktiviteterne til resten af landet.

En ting, der også står højt på foreningens ønskeliste er en bil fortæller Dorte Olsen. En bil, som de kan køre ud med og placere udendørs, hvor børnene kan komme ind og sidde. En bil, hvor dragepassernes materialer kan være, og hvor man kan trække en presenning ud i siden af bilen og sidde under på borde og stole. Ifølge Dorte Olsen kan donationen fra Roskilde bidrage til, at de får erfaringer, samarbejdspartnere og positive tilbagemeldinger, som gør det nemmere at lave en fondsansøgning til en bil.

”På den måde er donationen fra Roskilde Festival virkelig et ryk, der kan sikre os, at vi får flere erfaringer, og at det giver mening for os at få en bil.”

Skriv en kommentar