Du står ved Pavillion og skal mødes med dine venner ved Arena, men der er koncert ved Orange Scene. Hvordan kommer du hurtigst derhen? Og bliver man nødt til at spise aftensmad klokken 3 om natten for at undgå kø? RoskildeNyt giver her fem hacks til at undgå kø.

 

Hack 1: Medbring ikke taske og undgå visitation til festivalpladsen

Det er onsdag, og efter warm-up-dagene er du ved at være klar til musikken, til pladsen, til nye madboder, nye drinksboder. Men hvilket tidspunkt er bedst til at gå ind på pladsen for ikke at undgå kø? I år har Roskilde Festival ændret adgangsforholdene en smule, så der er færre, der bliver visiteret, men til gengæld vil der være stikprøver på pladsen. Der er fire steder at komme ind på pladsen: Arena Gate, Main Gate, Apollo Gate og Avalon Gate – se kortet her. Lad tasken blive i teltet for at undgå ekstra ventetid – så skal du blot stille dig i højre side af køen og vise dit armbånd. Du må stadig medbringe flasker på max en halv liter, dog ikke glas.

 

Hack 2: Regulér din sult

Du er nu inde på festivalpladsen. Du er gået ind fra Arena-indgangen. Det er 27 grader, og nu er du blevet sulten. Heldigvis er Food Court tæt på, du går derind. Efter at have spist burgere i banevis på campingarealet, er du nu klar til noget nyt. Du stiller dig i kø til Fish’n’Chips, men opdager efter 10 minutter, at det er den forkerte kø. Andre festivalgæster maser sig forbi med deres nyanskaffede måltider, og sveden begynder at bane sig vej gennem din gråmelerede t-shirts og lave plamager. For at undgå at blive fanget mellem friture-osen fra forskellige madboder i Food Court igen er det vigtigt at vide, hvornår man skal gå derind. Her er de optimale tidspunkter for morgenmad ved 10-tiden, og for aftensmad inden 18 eller efter 22.

 

Hack 3: Gå på toilettet i frivilligområdet

Efter dit måltid skal du på toiletter. Du har allerede vænnet dig til, at Roskilde Festival har erstattet alle de klassiske festivaltoiletter med træk-og-slip-toiletter. Du går forbi et toiletområde, men køen er lang, og hele den ene toiletvogn er allerede ’out of order’ eller ’fulde af tis og lort’, som skilte på dem fortæller. Du vurderer, at det er værd at gå ind i frivilligområdet, selvom du egentlig skal over til Pavilion. I frivilligområdet er der ingen kø til toiletterne, og du køber en billig drink i Bar Rock med på vejen til den vestlige del af festivalpladsen.

 

Hack 4: Brug Trade Zone Central-området til at krydse området ved Orange Scene

Du er ikke en af dem, der forstår hypen omkring Eminem, og du er faktisk ligeglad med, at han spiller i Danmark for første gang nogensinde på Orange Scene klokken 22:30. Du er dog klar over, at det kan blive udfordrende at krydse området, når du skal over og se Dark Tranquility på Pavilion klokken 22 og drikke drinks i Gringo Bar. Fortvivl ikke! Det er muligt at bane sig vej uden at blive skubbet rundt af ventende og utålmodige Eminem-fans, der ikke umiddelbart vil lade dig komme forbi. Vejen gennem TradeZone Central er en måde at komme uden om området, eller du kan smutte bag om scenen gennem frivilligområdet.

 

Hack 5: Få dit armbånd til inderste pit på Orange klokken 10 på dagen for koncerten

Den koncert, du glæder dig allermest til, er Nick Cave & The Bad Seeds, og du havde tænkt, at du ville lægge dig i kø helt fra morgenstunden fredag. Men i år har Roskilde lavet pit-systemet om på Orange Scene, og i stedet for at ligge i kø i flere timer, skal du hente et armbånd klokken 10 ved pitten, når pladsen åbner. Det gælder til de forreste 3000 pladser. Har du fået fat i armbåndet, kan du komme ind i pitten indtil et kvarter før koncerten starter. Den bagerste pit-sektion, der kan indeholde omkring 10.000 mennesker, vil være åben i siderne.

Skriv en kommentar