Fodbad, solcreme eller chancen for at møde din nye bedste ven. Det er bare nogle af de fordele, du får, som frivillig på årets festival.

Hvert år gør Roskilde Festival endnu mere for, at du får den allerbedste oplevelse som frivillig. For selvom det i sig selv kan være en kæmpe oplevelse at være en del af frivilligfællesskabet, er der masser af ekstra plusser og fryns som frivillig.

1. Nye åndehuller

I år er der endnu flere områder, hvor du som frivillig kan hvile benene og nyde en gratis forfriskning mellem vagterne. På årets festival kan du udover Volunteers’ Village holde dine velfortjente pauser i de nye Volunteers’ Cafeer ved West City, East City og Pavilion. Her er både skygge, bløde sæder og gratis saft og kaffe.

2. Digital frokost

Som noget nyt bliver dine mad- og drikkevouchers digitaliseret, og det har en masse praktiske fordele – ud over at de er nemmere at holde styr på. I stedet for de fysiske vouchers, får du udleveret et kort sammen med dit armbånd. Det betyder for det første, at du kan bruge dine vouchers i alle madboder på festivalen, og du kan løbende tjekke din saldo online og overføre vouchers til andre frivillige.

3. Klappekomité

Som frivillig har du mulighed for at kigge med fra første parket, når pladsen åbner den 4. juli klokken 17. Det er en ret særlig oplevelse at være med til at klappe gæsterne ind på indre plads til den legendarisk spurt mod Orange Scene. Vil du være en del af heppekoret, skal du bare møde op i Volunteers’ Village klokken 15.00 onsdag den 4. juli.

Om Volunteers’ Village
Volunteers’ Village er de frivilliges by, hvor du finder brugbare faciliteter og aktiviteter for dig som frivillig. Området ligger på bag området ved Hal 6 med Gloria og Arena som naboer. Samtlige 30.000 frivillige på Roskilde Festival er velkomne.

I Volunteers’ Lounge er der mulighed for at holde pause i afslappede omgivelser. Her finder du lækre specialvarer i baren, ekstra god kaffe og en infostand. Der foregår også forskellige aktiviteter i løbet af ugen, så hold øje på infoskærmene eller spørg i baren.

Åbningstider i Volunteers’ Lounge:

30. juni – 3. juli kl. 10.00 – 23.00

4. juli – 7. juli kl. 10.00 – 02.00

4. Date en frivillig

Et tilbud til de mere vovede frivillige. I Volunteers’ Village arrangerer Team Frivilligudvikling speed friending og andre aktiviteter, hvor du kan møde dine medfrivillige. Det er ikke helt så farligt, som det lyder. Over et par spørgsmål snakker du i to minutter med en frivillig og hopper så videre til den næste.

Team Frivilligudvikling arrangerer også en Tour de Camp, hvor du sammen med andre frivillige kan tage ud og feste løs i campingområdet. Bare mød op søndag og mandag i Volenteers’ Village klokken 15.

5. Diktator eller ej…

Er du ærkedemokrat eller mere en diktatorisk anlagt? Med brætspillet ‘Orange Leder’ kan du bliver klogere på din egen og dine festivalkollegaers ledelsesstil, når I sammen skal løse nogle af de dilemmaer, man kan blive konfronteret med i et frivilligt team.

Spillet kan spilles fra søndag den 1. juli til og med tirsdag den 3. juli, mellem kl. 12:00 og 18:00.

6. Gratis shuttle

Her har du virkelig mulighed for at blære dig over for camping-pøblen. For mens pøblen må trave sig vej gennem tisstøv eller mudder, kan du helt gratis stige om bord i den frivillige shuttlebus og føle dig lidt V.I.P fra den ene ende af festivalen til den anden.

Shuttlebussen stopper ved Darup Idrætscenter, Entrance West, Depotet, Entrance East, Øde Hastrupvej, Darupvej Port 3 og 16, Check-In/Handelsskolen og Havsteensvej 11.

7. Wellness galore

Ligesom sidste år er der masser af fysisk forkælelse til trætte frivillige i Volunteers’ Village. En professionel massør står klar til at ælte din trætte krop tilbage i topform, og med et fodbad eller en tur i ‘relax zone’ får du hurtigt ladet de mentale batterier op.

Håret kan du både få vasket og sat – f.eks. i en af de der festival-korrekte fletninger, som er umulige at lave på sig selv.

8. Solhilsen og hundestræk

Klokken 11 bliver det måske vigtigste tidspunkt på dagen, hvis din krop har tendens til stivhed – og det har den højst sandsynligt efter endnu en nat på en luftmadras. Søndag, mandag og tirsdag klokken 11 kan du deltage i en blid yogatime i Volunteers’ Village, og alle kan være med.

Namaste!

9. Tech-hallen

I Volunteers’ Lounge i Hal 6 kan du få styr på alt dit grej. Her er strøm til telefoner og computere, og kan du ikke undvære teknikken for længe, kan du hurtigt få ombyttet dit VOLT-batteri, så du er på farten igen.

For lige at sætte trumf på er hele Volunteers’ Village dækket af fri Wi-fi.

10. Beskyttelse mod solen

Igen i år samarbejder Roskilde Festival med Kræftens Bekæmpelse om at solbeskytte festivalens frivillige. Et mobilt korps af frivillige vil tage ud og møde dem, der står i direkte sol rundt omkring på festivalen for at tilbyde dem solcreme, gode råd og vejledning i forhold til solbeskyttelse. Selve indsmøringen må du nok selv stå for.

Download Solkampagnens gratis app ‘UV-INDEKS’ og bliv varslet om hvornår uv-indekset er over 3, så du kan passe på dig selv og din hud.

Skriv en kommentar