Foto: Krists Luhaers

Årets program er tætpakket med indhold, der er skræddersyet til at involvere, berige og udfordre beskueren. Roskilde Festivals Programudvalg præsenterer 10 nedslag i det samlede festivalprogram, på tværs af genrer og udtryksformer, hvor du kan forvente en oplevelse ud over det sædvanlige.  

Snart er tiden inde til at gå på opdagelse i det evigt progressive festivalprogram. Hvis du ønsker inspiration til dine udflugter på festivalpladsen, har Roskilde Festivals Programudvalg fremhævet et udpluk af sommerens unikke oplevelser, som vi har samlet nedenfor.

Læs også: Bag om spilleplanen: Sådan får du 174 artister til at makke ret

Chelsea Manning

Chelsea Manning vil bidrage med en talk, der tager afsæt i hendes personlige historie. Talken vil indebære refleksioner over teknologiens potentialer og indvirkning på både samfundet og os som mennesker. Hun vil komme ind på, hvor hun er i livet på nuværende tidspunkt og forklare sin rolle som aktivist samt forbillede for transkønnedes rettigheder. Tag plads i Gloria torsdag den 5. juli kl. 15.30, hvis du vil være med. 

EQUALITY Walls

I 2017 løftede Trump-administrationen sløret for 8 prototype-vægge, som er blevet opført ved den amerikansk-mexicanske grænse. På Roskilde Festival opstår kopier af væggene som en invitation til debat. Murene vil fremstå som æstetiske objekter, der erstatter det oprindelige symbolske manifest. Hermed er ønsket at stille spørgsmålstegn ved en verdensomspændende tendens til at blokere grænser og skabe større ulighed i en global verden, hvor den teknologiske udvikling for længst har opløst grænser og berøringsflader landene i mellem. Væggen er 10 meter høj, så du kan ikke undgå at se den. 

The Serpent of Capitalism

The Serpent of Capitalism, det seneste værk af Walker & Bromwich, er en storstilet oppustelig slange i centrum for en symbolsk handling, der inviterer deltagerne til at slutte sig sammen for at genskabe verden omkring dem, fri fra kapitalismens kvælertag. The Serpent of Capitalism er inspireret af anarkistiske plakater fra 1900’erne og bygger på kollektive handlinger for at ændre samfundets psyke. The Serpent of Capitalism vil bevæge sig rundt på festivalpladsen, og der vil være workshops i Flokkr og KlubRÅ. 

Operap

Operap er et særligt projekt skabt i samarbejde med CPH Opera Festival, hvor danske rap-helte møder nogle af landets bedste operasangere. Det genrebøjende projekt er bakket op af strygere fra DUEN (”landsholdet” for unge danske strygertalenter) og verdensmesteren fra Lille Skensved, DJ Noize, på pladespillerne. Oplev Operap lørdag den 7. juli klokken 13.00 på Avalon.

Dua Lipa

Ikke alene er Dua Lipa ved at overtage alverdens hitlister, hun har også startet en fond, som hjælper de svageste i hendes hjemland Kosovo med at udfolde deres kreative potentialer. Vi giver Dua Lipa chancen på toppen af plakaten, fordi vi tror på vigtigheden af rollemodeller som hende. Du kan opleve Dua Lipa på Orange Scene lørdag den 7. juli kl. 20.00. 

Equality Stadium

Folkekirkens Nødhjælp bygger en installation, der ved første øjekast ligner en mini-fodboldbane. Ved nærmere eftersyn er denne fodboldbanebane opbygget med tydelige benspænd, der klart favoriserer det ene hold over det andet. Med installationen ønsker FKN og Roskilde Festival at skabe opmærksomhed og dialog om de økonomiske konsekvenser, som miner og klyngevåben har for lokalbefolkningen i nogle af verdens fattigste lande. På fodboldbanen spilles VM i ulighed, og derudover vil du her kunne opleve paneldebatter, workshops og aktiviteter med fokus på økonomisk ulighed.

Myrkur x 2

Efter at have debuteret live på Roskilde Festival for to år siden er Myrkur nu tilbage i 2018, hvor hun både vil spille et black metal set og et mere afdæmpet folk show. Begge dele bliver bestemt en oplevelse værd, men særligt folk-showet viser noget, man ikke ofte får lov at opleve på en stor festival. Myrkur fremfører det mørke black metal set fredag den 6. juli og de rolige folkesange lørdag den 7. juli.

Fever Ray

Den svenske musiker og sanger Karin Dreier, der optræder under navnet Fever Ray, er kendt for at levere et udfordrende sceneshow med betagende visuals. Nu er hun klar til at genindtage Arena med et sent natteshow. Koncerten er lige efter David Byrne, der giver sit noget mere minimalistiske show under samme teltdug, hvilket understreger diversiteten i årets program. Fever Ray spiller natten efter fredag kl. 02.15.

Flokkr

Flokkr er en form for moderne forsamlingshus – et samlingspunkt for festivaldeltagere og samarbejdspartnere med noget på hjertet. Her udfordrer vi sammen strukturer i samfundet og kalder til samling for at få nye indsigter og perspektiver på de liv, vi lever. Deltag i debatter, talks og tværæstetiske performances, der udfordrer den tid, vi lever i og byder på nye perspektiver. Du finder programmet i årets spilleplan.

KlubRÅ

KlubRÅ præsenterer anden version af et overvældende univers, der fusionerer kunst og musik. Inspireret af Science Fiction-trilogien Lilith’s Brood (Liliths afkom) af Octavia E. Butler bevæger KlubRÅ sig ind i en verden af cyborgs, aliens og hybride eksistenser, der udforsker, hvad det vil sige at være menneske i en tid, hvor politiske, teknologiske og klimamæssige forandringer har ændret tingenes tilstand. Programmet for KlubRÅ finder du i spilleplanen.

Skriv en kommentar