Planlægningen af Roskilde Festival 2018 er gået ind i den afsluttende fase. RoskildeNyt bringer dig nyheder om opholdsrum til de frivillige og en oversigt over nye tiltag i Art Zone, East City og Arena.

Søndag d. 22. april løb årets tredje og sidste plandag af stablen, og her fik vi indsigter i flere af de nye tiltag, som festivalgængerne vil opleve, når de besøger den evigt foranderlige festivalby til sommer. Vi starter med et godt tilbud til de frivillige.

Flere opholdsrum til de frivillige

Som frivillig kan du glæde dig til endnu flere områder, hvor der er mulighed for at strække stængerne og nyde en forfriskning mellem vagterne. I tillæg til Volunteers Village kan du i år holde dine velfortjente pauser ved West City, Pavilion og Vor Frue.

Med lige knap to måneder tilbage til festivalen, er der fart på planlægningen. Foto: Inez Dawczyk

Lars Orlamundt, der er divisionschef i Division Salg & Partnere, forklarer:

”Vi har oplevet, at flere af vores frivillige ikke har haft nok steder at gå hen i mellem deres vagter. Derfor vil der i år være fire steder, hvor man som frivillig kan opholde sig, og hvor der er gratis kaffe og saftevand. Dermed er vi sikre på, at alle har et sted at gå hen, og at det bliver tættere på, hvor man har vagter. Så hvis man eksempelvis arbejder på ydre plads, skal man ikke nødvendigvis tage den lange tur til Volunteers Village for at slappe af”.

Art Zone udforsker Equality og teknologi

Som deltager ved årets Roskilde Festival vil man opleve et kunst- og holdningsprogram med fokus på økonomisk lighed under overskriften Equality. I Art Zone, som er festivalpladsens kunstcentrum, vil flere installationer og værker have et teknologisk eller digitalt islæt.

De teknologiske aspekter vil blandt andet være at finde i værket Slumpies af Jillian Mayer, som er en serie abstrakte siddeinstallationer, der understøtter den praktiske brug af mobiltelefoner. Læs mere om Slumpies her.

Der er stort fremmøde på årets sidste plandag. Foto: Inez Dawczyk

Vi kan også glæde os til at opleve lydinstallationer, billboards og digitale vejrhaner, der styres af data om publikums bevægelse på festivalpladsen. Dermed præsenteres et markant andeledes område end i 2017, hvor det organiske og naturlige udtryk var i centrum i Art Zone.

East City nyt hjemsted for Game og Flokkr

I år danner East City rammerne om en lang række alsidige aktiviteter. Der er blandt andet gode nyheder til dem, hvis festivaloplevelse inkluderer basket, fodbold eller volleyball fra forreste paket. Området Game, der præsenterer gadesport i alle afskygninger, flytter nemlig fra Street City til East City.

East City bliver også et knudepunkt for Roskilde Festivals holdningsarbejde med tilkomsten af projektet Flokkr, der flytter til området fra Rising City. I 2017 udgjorde projektet, der er skabt af det britiske designkollektiv Public Works, et forsamlingssted, hvor publikum blev inddraget i aktiviteterne. Igen i år vil projektet være et omdrejningspunkt for talks, debatter, workshops, performances og kunst. Læs mere om Flokkr her.

Arena udskifter flere boder

I starten af året bragte vi nyheden om, at der arbejdes på at skabe bedre sammenhæng mellem telt, barer og madboder i Arena-området. Nu kan vi sætte navne på flere af de boder, der rykker ind og ud af området.

Plandag
De sidste detaljer skal på plads, inden pladsen åbnes for folket. Foto: Inez Dawczyk

Kristinedal flytter til området til venstre for Orange Scene, og derfor må festivalgæster nyde den velsmagende Oxburger i nye omgivelser. En anden traditionsrig festivalbod, Gringo Bar, flytter også og vil ikke være at finde foran Arena i 2018.

I stedet vil ti forskellige foodtrucks og en ny madbod med økologisk gris på menuen lange lækkerier over disken. Vil man have slukket tørsten, kan man besøge Beer Barn, der vender tilbage i 2018, og som noget nyt kan man skaffe sin foretrukne farverige drink hos Stengade Bar, der kommer til området fra Street City.

Udsmykningen af området vil hente sin inspiration fra de sydtyske biergartens. Den hyggelige parkstemning vil blive skabt med nye siddeinstallationer, lyskæder i træerne og indbydende belysning. Dermed kan vi forvente færre cowboyhatte og sombreroer – og måske flere lederhosen.

Følg med året rundt

Som bekendt er planlægningen af Roskilde Festival en lang og yderst kompleks proces. I takt med at flere beslutninger tager form, eller planer ændres, vil RoskildeNyt stå klar til at holde dig opdateret.

Plandag 3
Et af ønskerne for 2018 er flere opholdsrum til de frivillige, så det forsøger man at gøre plads til. Foto: Inez Dawczyk

Skriv en kommentar