Roskilde Festival Forenings bestyrelse kan byde velkommen til to nye ansigter efter årets generalforsamling den 7. april. Lars Frelle-Petersen og Gry Dahl-Madsen skal de næste tre år sætte deres aftryk på bestyrelsens arbejde.

Der var lagt op til en valggyser på Foreningen Roskilde Festivals generalforsamling den 7. april i Hal 7 på Musicon. Hele seks kandidater kæmpede om de to pladser, der stod til genvalg i bestyrelsen for Foreningen Roskilde Festival.

”Det aflæser jeg som et meget positivt varsel for vores forenings fremtid,” kommenterede bestyrelsesformand Steen Jørgensen fra talerstolen.

“Det var sindssygt! Det var en vild dag og en vild proces med hele kandidaturet.”

Læs hele referatet fra generelforsamlingen her.

Også dagens dirigent Bruno Månsson lagde vægt på, at de mange bestyrelseskandidater er et sundhedstegn: ”Det er rigtig vigtigt, at der er nogle at vælge i mellem, og derfor er det vigtigt, at i stiller op. Fordi man ikke bliver valgt i år, kan man altså sagtens blive valgt et andet år.”

Et overvældende valg

Derfor var det også en særlig taknemmelig og overrasket Gry Dahl-Jensen, der blev valgt som én ud af de seks kandidater:

”Det var sindssygt! Det var en vild dag og en vild proces med hele kandidaturet. Det kom bag på mig, men samtidigt var det også en forløsning. Jeg har drømt om det her et par år, men har ikke haft tiden og overskuddet, så det at blive valgt, når man stiller op første gang er jo helt vildt overvældende,” siger hun.

Generalforsamling
Der var hele seks kandidater til valg til bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival. Foto: Stine Østergaard og Maria Nibak

Gry Dahl-Jensen har de seneste år været foreningsfrivillig gennem sit job som regnskabschef hos Gimle og har inden da været ansat som regnskabsansvarlig for Fonden Roskilde Festival. Hendes festivalerfaring tæller desuden en bestyrelsespost i Roskilde Kulturservice. I bestyrelsen bliver det især det frivillige fællesskab, der bliver Grys mærkesag:

”Det har ikke været nogen hemmelighed, at jeg har en stærk passion for de frivillige og det frivillige fællesskab. Det er også det, jeg går ind i bestyrelsen med, og det har jeg tænkt mig at fortsætte med.”

Læs mere om Gry Dahl-Jensen, og hvad hun vil kæmpe for i bestyrelsen her.

Digitalt fokus

Gry Dahl-Jensen får følgeskab af Lars Frelle-Petersen, der var indstillet som kandidat af bestyrelsen selv. Han har været frivillig på festivalen siden 1991 og har efterfølgende både haft ansvaret for at bygge Orange Scene op og været formand for Roskilde Kulturservice.

”Jeg blev selvfølgelig meget glad og stolt over at være blevet valgt blandt de seks. Jeg føler mig samtidig forpligtet over for dem, som har valgt mig for at gøre mit til, at festivalen forbliver den vigtigste årlige musikbegivenhed i Danmark,” siger han.

“Det var på den gode måde et historisk valg, fordi der stillede så mange erfarne, engagerede og dygtige kandidater op.”

Lars Frelle-Petersen stillede blandt andet op som en skarp digitale profil og både som frivillig og i sit arbejdsliv har han en stor ledelseserfaring at trække på med 17 år i det offentlige og som digitale direktør for Dansk Industri:

”Jeg ved rigtig meget om de digitale transformationer, der foregår i de her år. De udfordringer skal Roskilde Festival også tage stilling til, så hvordan engagerer vi vores mange gæster og vores frivillige medarbejdere også til at bruge de digitale medier på forskellige måder.”

Læs mere om Lars Frelle-Petersen her.

Exit efter 12 år
Valgresultatet betød, at feltets mest erfarne kandidat, bestyrelsesmedlem Trine Bechmann Henningsen, måtte takke af efter 12 år i bestyrelsen. Her har hun blandt andet repræsenteret bestyrelsen i Donationsudvalget og været med til at udvikle og professionalisere foreningens donationsarbejde.

”Det var på den gode måde et historisk valg, fordi der stillede så mange erfarne, engagerede og dygtige kandidater op. Det er helt i tråd med bestyrelsens fokus på at øge engagementet og medlemsdemokratiet i foreningen, og objektivt set ville alle kandidater have været et aktiv i bestyrelsesarbejdet. Af samme grund kunne hverken jeg eller andre have sikre forventninger til udfaldet, og som medlem af foreningen er jeg godt tilfreds med det nye hold, der er sat,” siger hun.

Trine Bechmann Henningsen var som Lars Frelle-Pedersen indstillet som kandidat af bestyrelsen selv. Og det er langt fra første gang, at man i Foreningen ikke efterkommer bestyrelsens valg af kandidater.

Alligevel påpeger Trine Bechmann Henningsen, at den frivillighedsdagsorden, der i den grad prægede årets bestyrelsesvalg, rammer en anelse forbi skiven. Og her skal skiven forstås som ’foreningens egentlige formål’.

Generalforsamling
Der var hele seks bestyrelseskandidater ved årets generalforsamling. Foto: Stine Østergaard og Maria Nibak

”Valget kom til at handle en del om hvem, der ”kæmper” mest for de frivillige, hvilket jeg synes var en svær dagsorden at gå ind i. Dels fordi alle bestyrelsesmedlemmer og kandidater i snit har 20 års erfaring som frivillige, så selvfølgelig ligger den frivillige DNA dybt i os alle. Men også fordi man i bestyrelsesarbejdet arbejder for foreningens formål og ikke kan repræsentere særinteresser. Ej heller i min optik bør blande sig i den daglige måde at gøre tingene, da det besluttes bedst netop af de frivillige og den daglige ledelse,” siger Trine Bechmann Henningsen, der har været med til at fremvise nogle af de bedste økonomiske resultater for Roskilde Festival i sin tid som bestyrelsesmedlem.

Læs mere om årets resultater i årsskriftet for 2017 her.

Det tidligere bestyrelsesmedlem afviser i første omgang at stille op som bestyrelseskandidat igen, men valget ændrer ikke på hendes lyst til at fortsætte som frivillig.

”Jeg havde gerne bidraget til den fortsatte udvikling, men når det er sagt, er det altid en styrke, når der kommer nye, gode kræfter til. Her vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke foreningens medlemmer, den daglige ledelse og medarbejderne i Kulturservice, samt resten af bestyrelsen for det gode samarbejde.”

Er du ikke allerede medlem af Foreningen, så læs mere om det her.

Skriv en kommentar