Lad dig ikke skræmme af hans alder, 48-årige Lars Frelle-Petersen er en digital firstmover, og det vil han udnytte som medlem af bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival.  Når han ikke laver Roskilde Festival, som han har gjort siden 1991, så sidder han for bordenden i Dansk Industri som digital direktør.

RoskildeNyt har talt med bestyrelseskandidaten, der har et vist ansvar for NemID, men heller ikke er for fin til at sove på hønselort.

Hvorfor stiller du op til bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival?

Jeg brænder helt grundlæggende for Roskilde Festival i hele dens mangfoldighed og udtryksformer. Jeg vil gerne give festivalen noget tilbage og tror mine ledelseserfaringer og erfaringer med digital omstilling fra den offentlige og private sektor kan komme Roskilde Festival til gode.

Kend din kandidat

Det bliver en valggyser, når Foreningen Roskilde Festival afholder deres årlige bestyrelsesvalg til generalforsamlingen den 7. april. Der er seks kandidater, men kun to pladser. RoskildeNyt forsøger at få alle kandidater i tale, så du ikke behøver at gøre det. Dette er det tredje interview i serien ’kend din kandidat’.

Hvad er din erfaring med Roskilde Festival?

Jeg kom første gang på festivalen i 1989 og har været frivillig på Roskilde Festival siden 1991 i stort set alle funktioner, særligt omkring scenerne. Har det seneste år været formand for Roskilde Kulturservice a/s, hvor vi arbejder med udviklingen af organisationen, herunder med særligt fokus på de frivillige og de fastansatte.

Læs RoskildeNyts portræt af Lars Frelle-Petersen fra 2016 lige her.

Hvorfor skal man stemme på dig?

Jeg kender festivalen indgående som frivillig og kan bidrage aktivt til udviklingen af festivalen gennem min erfaring som topleder samt omfattende erfaring med digital omstilling. Ved at sidde i Roskilde Kulturservice bestyrelse og Foreningen Roskilde Festivals bestyrelse kan jeg samtidig være med til at holde fokus på, at festivalen og organisationen hænger sammen.

“… blev frivillig på Orange Scenes lange arbejdshold i 1992. Vi boede i 3 uger i to pavilloner, der under dyreskuret blev brugt til at udstille høns. Efter let rengøring flyttede knap 25 unge ind og sov på madrasser på gulvet.”

Hvad mener du, er foreningens vigtigste formål?

Det vigtigste formål er at arrangere en enestående og bredt favnende musikfestival, der hele tiden udvikler sig og udfordrer, stimulerer og inspirerer sin samtid. En festival, der deler sit overskud ud til velgørende formål og er båret af frivillige.

Hvor længe har du været medlem af foreningen og hvor længe har du været frivillig?

Jeg har været frivillig siden 1991. Jeg har været medlem af foreningen on/off siden 1995.

Fortæl os din bedste frivillig-anekdote?

Jeg har mange… blev frivillig på Orange Scenes lange arbejdshold i 1992. Vi boede i 3 uger i to pavilloner, der under dyreskuret blev brugt til at udstille høns. Efter let rengøring flyttede knap 25 unge ind og sov på madrasser på gulvet. Der var ingen døre, og vi badede i den faste toiletbygning på pladsen ved siden af Orange scene. Vi byggede bl.a. fritstående stilladser (højtalertårne) i 14 meters højde, uden meget skelnen til sikkerhed. Det er heldigvis blevet meget anderledes siden.

Lars Frelle-Petersen foran den lille scene, han på et tidspunkt var ansvarlig for at opbygge. Foto: Private fotos

Hvad bliver din mærkesag som eventuelt bestyrelsesmedlem?

At festivalen forbliver den vigtigste årlige musikbegivenhed i Danmark, herunder udvikle festivalen i en digital tidsalder. Jeg vil endvidere have fokus på, at organisationen udvikler sig i takt med festivalen.

Foreningens arbejde er blevet beskyldt for at være lidt usynligt – hvordan vil du gøre Foreningen mere synlig for de frivillige?

Styrke arbejdet med at formidle foreningens rolle og arbejde både internt og eksternt. En stærkere synlighed på festivalen og øget brug af sociale medier og kontakt til de frivillige kan være en mulighed.

Hvad er Roskilde Festivals største udfordringer?

1: År for år at arrangere en enestående og bredt favnende musikfestival, der hele tiden udvikler sig og udfordrer, stimulerer og inspirerer sin samtid. 2: være en festival, der kan tiltrække nye generationer og fastholde de gamle. 3: være en festival båret af frivillige.

Læs også interviewet med kandidat Gry Dahl-Jensen her.

Hvis du havde et valgslogan – hvordan ville det så lyde?

Fordi hverdagen er digital.

Bonusspørgsmål: Hvis du fik lov at booke en artist på Orange – hvem skulle det så være?

Tom Waits.

 

Skriv en kommentar