Forholdet mellem Roskilde Festival og Gry Dahl-Jensen er kun blevet tættere, efter hun besøgte den for første gang i 1986. Nu har 44-årige regnskabschef endelig fundet tid til at forfølge sin store drøm som bestyrelsesmedlem i Foreningen Roskilde Festival.

RoskildeNyt har talt med kandidaten, der mener, at vi løfter bedre i flok – også når det gælder festivalgymnastik.

Hvorfor stiller du op til bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival?

Mit hjerte banker for det fantastiske fællesskab af frivillige, som hvert år får opbygget Roskilde Festival. Jeg mener, jeg vil være et aktiv for både bestyrelsen og for de frivillige. Det har været min drøm, siden jeg skiftede job for et par år siden, og nu har jeg den fornødne tid, det kræver at involvere sig.

Kend din kandidat

Det bliver en valggyser, når Foreningen Roskilde Festival afholder deres årlige bestyrelsesvalg til generalforsamlingen den 7. april. Der er seks kandidater, men kun to pladser. RoskildeNyt forsøger at tale med alle kandidater, så du ikke behøver at gøre det. Dette er det andet interview i serien ’kend din kandidat’.

Hvad er din erfaring med Roskilde Festival?

De seneste par år har jeg været festivalfrivillig i indholdsdivisionen og foreningsfrivillig via Gimle i Roskilde, hvor jeg arbejder som regnskabschef. Inden da var jeg ansat på Roskilde Festivals sekretariat i cirka 10 år som regnskabsansvarlig for Fonden Roskilde Festival. De sidste år var jeg medarbejdervalgt til Roskilde Kulturservice bestyrelse. Jeg har været almindelig gæst på Roskilde Festival siden 1986, og frem til jeg blev ansat derude. Jeg fik billetten af mine forældre alle årene, da de kunne mærke, det var vigtigt for mig med dette frirum og de mange musikalske oplevelser.

Hvorfor skal man stemme på dig?

Man skal stemme på mig, fordi jeg har nogle rigtige gode værdier og kompetencer, som jeg mener kan være komplementære i bestyrelsen, da jeg har indgående økonomiforståelse fra mit daglige virke og min uddannelse. Jeg har en HD i regnskab og økonomistyring. Jeg har altid haft en tæt kontakt med mange frivillige på tværs af divisionerne. Jeg har et stort netværk og arbejder i musikbranchen, hvor jeg mødes med mange kollegaer på tværs i landet og deltager på Dansk Live’s seminarer. Dansk Live er en interesseorganisation for spillesteder og festivaler i Danmark. Derudover kender jeg de juridiske enheder i Roskilde Festival-gruppen og deres indbyrdes “påvirkning”.

“…alle havde en fest og gik tilbage til hver sit frivillig virke med en kæmpe energi.”

Hvad mener du, er foreningens vigtigste formål?

Det vigtigste formål er at afholde den bedste kulturoplevelse for både publikum og frivillige, så foreningens formålsparagraf kan opfyldes.

Hvor længe har du været medlem af foreningen og hvor længe har du været frivillig?

Jeg har været medlem i 12-13 år, hvilket svarer til alle de år, jeg har været ansat eller frivillig.

Fortæl os din bedste frivillig-anekdote?

Jeg har mange. Men en af dem var dengang min fysioterapeut satte mig til, at skulle lave nogle øvelser flere gange om dagen lige under opbygningen af Roskilde Festival. Jeg var udfordret, for hvor gør man lige det, og hvornår finder man lige tid til det? Jeg fik idéen at gøre det som en samlingsting én gang om dagen, og fik økonomiafdelingen med på det. Vi stillede os alle op på græsplænen og lavede øvelserne. Det udviklede sig hver dag, og én tog en pladespiller med, så vi kunne høre bl.a. Hansi Hinterseer, imens vi lavede øvelserne. Hver dag blev vi flere og flere frivillige, der ville være med, og alle bød ind med øvelser. De sidste dage hoppede nogle publikummer også med spontant, og det blev afsluttet hver gang med jordbærkage. Det var en fantastisk oplevelse at se, hvordan fællesskabet blev større og større hver dag, og alle havde en fest og gik tilbage til hver sit frivillig virke med en kæmpe energi.

Åbning af festivalpladsen ved Countdown. Foto: Kim Matthai Leland

Hvad bliver din mærkesag som eventuelt bestyrelsesmedlem?

Jeg mener det er vigtigt, at bestyrelse og ledelse er tæt på de frivillige, da det er dem, som skaber fundamentet. Især i forlængelse af den rivende udvikling med nye festivaler, der popper op. Derfor bliver min mærkesag, hvordan frivillige nemmere kan blive inddraget tidligere og være med til udvikle Roskilde Festival og sikre, at Roskilde Festival bevarer og udvikler sin markedsposition både som publikums- og frivilligoplevelse.

Foreningens arbejde er blevet beskyldt for at være lidt usynligt – hvordan vil du gøre Foreningen mere synlig for de frivillige?

Der bør sendes et referat ud efter hvert bestyrelsesmøde med de punkter, der kan offentliggøres eller som minimum en liste over, hvad bestyrelsen arbejder med lige nu. Dette kunne gøres via RoskildeNyt.

Hvad er Roskilde Festivals største udfordringer?

Det største udfordring er at holde på og motivere de frivillige og fællesskabet. Nye festivaler skyder frem, hvilket skærper konkurrencen på festivalmarkedet i dag. Derfor skal vi huske også at holde fast i vores værdier og fundament.

Læs også interviewet med kandidat Trine Bechmann Henningsen her.

Hvis du havde et valgslogan – hvordan ville det så lyde?

Choose me and I choose you. Det mener jeg helt alvorligt, for når jeg går ind i noget, så gør jeg det 100%.

Bonusspørgsmål: Hvis du fik lov at booke en artist på Orange – hvem skulle det så være?

Jeg har i mange år drømt om Eminem, og han er jo booket i år, så det er fantastisk. Min nye drøm må være Def Leppard eller Ed Sheeran. Mange af min største musikalske oplevelser har dog været på de mindre scener, hvor der er plads til unge og nye talenter. De bands har en helt speciel nerve, når de optræder. Når musikken og optræden bliver for mainstream, så taber de mig.

Skriv en kommentar