Bestyrelsesmedlem i Foreningen Roskilde Festival, Andreas Kamstrup, har valgt ikke at genopstille, når der afholdes valg til bestyrelse til generalforsamlingen lørdag den 7. april. Beslutningen skyldes personlige årsager.

Bestyrelsen får et nyt blod på dette års generalforsamling. Det står nu klart, eftersom bestyrelsesmedlem Andreas Kamstrup har valgt ikke at stille op til bestyrelsen igen efter tre år som medlem.

Der er intet drama, ingen bitre stridigheder og intet fejlslagent mytteri bag beslutning. Blot mangel på tid.

– At jeg stopper nu er primært et spørgsmål om mangel på tid. Jeg bor i København, har denne sommer fået en datter og er startet i et nyt job på Copenhagen Business School. Elementer som tilsammen gør det svært for mig at give bestyrelsesarbejdet den tid, det kræver, siger Andreas Kamstrup til RoskildeNyt om beslutningen.

Det betyder, at du skal stemme mindst et helt nyt medlem ind i bestyrelsen, når Foreningen Roskilde Festival afholder valg til bestyrelse til generalforsamlingen den 7. april.

Ud over Andreas Kamstrup udløber valgperioden også for bestyrelsesmedlem Trine Bechmann Henningsen, som dog genopstiller.

Læs interviewet med Trine Bechmann Henningsen her.

Resten af bestyrelsen består af formand Steen Jørgensen, Michael Røscher, Marianne Ifversen og Hanne Bak Lumholdt.

Kort men begivenhedsrig valgperiode

Som bestyrelsesmedlem har Andreas Kamstrup været en del af en række store store forandringer i Roskilde Festival i sin valgperiode. Festivalen har gennemgået en stor organisationsændring, og sidste år fik Roskilde Festival så en ny direktør i form af Signe Lopdrup efter 28 år med Henrik Rasmussen i spidsen.

Generalforsamling i 2016. Andreas Kamstrup sidder længst til venstre. Fotograf: Charlotte Rasmussen

– Selvom jeg kun har været med i tre år, føler jeg, at jeg har sat nogle centrale aftryk. Jeg har været med i en vigtig overgangsfase, hvor vi har ansat ny administrerende direktør. Vi har re-designet bestyrelseskomplekset og gjort det organisatorisk stærkere, siger Andreas Kamstrup.

Trak gennemsnitsalderen betragtelig ned

Helt til det sidste har Andreas Kamstrup været ‘en af de nye’ i bestyrelsen – og trukket gennemsnitsalderen betragteligt ned. De mest erfarne medlemmer har siddet der mere end 10 år. Det har gjort ham til den måske bedste repræsentant for den nye generation af frivillige og deltagere på Roskilde Festival i det hele taget.

En position han har taget meget alvorlig.

– Jeg har fået mulighed for at supplere bestyrelsen med friske øjne udefra. Det, mener jeg, er centralt for at langtidssikre festivalen og give den godt videre til næste generation, siger Andreas Kamstrup.

Ikke færdig med Roskilde

Andreas Kamstrup har været frivillig og ildsjæl på Roskilde Festival i mere end 10 år. Derfor er et farvel til bestyrelsen, ikke et farvel til Roskilde Festival.

– Jeg er ikke færdig med festivalen, det er Danmarks – og det mener jeg virkeligt – vigtigste og mest opbyggende kulturelle begivenhed, og sådan noget bliver man ikke færdig med. Jeg glæder mig til at finde at nye udfordringer i festivalen, afslutter Andreas Kamstrup.

Skriv en kommentar