15. marts er sidste frist for at melde sig ind i Foreningen Roskilde Festival, inden der afholdes generalforsamling i foreningen den 7. april. Her kan du stille op til bestyrelsen eller bare stemme på dem, der gør.

To bestyrelsesmedlemsposter er på valg den 7. april, hvor Foreningen Roskilde Festival afholder ordinær generalforsamling. Det drejer sig om bestyrelsesmedlem Andreas Kamstrup og bestyrelsesmedlem Trine Bechmann Henningsen.

Her er med andre ord din åbning til at få en plads i bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival – og ultimativt overtage verdensherredømmet. Eller noget. Du kan også bare melde dig ind i Foreningen og lade de rette komme ind.

Forstår du absolut intet af det, du lige har læst, så har RoskildeNyt interviewet sig selv, for at du skal blive klogere på Foreningen Roskilde Festival. Giver det heller ingen mening, så skal du læse mere om foreningen her.

Jeg er bare frivillig, hvad rager det mig?

Som frivillig på Roskilde Festival er du hvert år med til at bygge årets begivenhed op fra bunden. Som medlem af Foreningen Roskilde Festival kan du få endnu mere indflydelse på din yndlingsfestival. Du er med til at udvikle Roskilde Festival og dets holdningsarbejde og dermed skabe rammerne for alt det, du er med til at bygge op hvert år.

Hvad bestemmer Foreningen ellers?

I Foreningen Roskilde Festival handler udstikker man hovedsageligt de brede linjer. Det er for eksempel foreningen, der hvert år bestemmer, hvad og hvem overskuddet fra festivalen skal doneres til.

Så jeg er ikke automatisk medlem af Foreningen Roskilde Festival, når jeg er frivillig?

Nej. Du kan sagtens være frivillig på Roskilde Festival i juli, men ikke være medlem af Foreningen Roskilde Festival.

Hvordan bliver jeg medlem af Foreningen?

Hvis du er frivillig på Roskilde Festival, så kan du gøre det på people – se mere her. Det koster 100 kroner om året. Hvis du ikke er frivillig i forvejen, så bliv lige det først.

Og hvad så, hvis jeg er medlem af Foreningen Roskilde Festival?

Så skal du bare møde op til generalforsamling 7. april. Du får en invitation meget snart.

Hvorfor fortæller du mig det her nu?

Hvis du melder dig ind i Foreningen inden 15. marts, har du mulighed for at komme med til den årlige generalforsamling, hvor der stemmes til bestyrelse. Det er alle foreningens medlemmer, der har mulighed for at stemme – inklusiv dig, hvis du melder dig ind. Og det var altså inden 15. marts.

Har det noget at gøre med ham der Andreas Kamstrup og hende der Trine Bechmann Henningsen?

Ja, det kan du tro. Andreas Kamstrup har været bestyrelsesmedlem siden 2015. Da man sidder for en tre-årig periode, skal han nu til genvalg. Det samme gælder Trine Bechmann Henningsen. Hvis de ikke genopstiller, skal de helt skiftes ud.

Bestyrelsen i dag:

Steen Jørgensen (formand), Hanne Bak Lumholt, Marianne Ifversen, Trine Bechmann Henningsen, Michael Røscher og Andreas Kamstrup.

Kan jeg som helt nyt foreningsmedlem stille op til bestyrelsen?

Hvis du melder dig ind i foreningen inden 15. marts, så er du velkommen til at stille op til bestyrelsen. Du skal dog meddele din opstilling inden 26. marts, som er sidste frist. Læs mere om bestyrelsens arbejde her.

Kan jeg få af vide, hvem der stiller op til bestyrelsen?

Ja, vi holder dig opdateret på RoskildeNyt løbende. Og du kan også løbende læse mere på People, hvor de kommende kandidater til bestyrelsen også bliver præsenteret.

Er der andre fede ting ved at være medlem af Foreningen?

Ja masser. Foreningen Roskilde Festival arrangerer masser af events hele året. Det er for eksempel også dem, der står bag den famøse årsfest, som man også kan komme med til som medskaber på Roskilde Festival.

Er der andet, jeg skal vide?

Formentlig. Hvis vi har glemt noget, så skriv til forening@roskilde-festival.dk, men derudover skal vi nok holde dig opdateret.

Skriv en kommentar