Har du styr på din ledelsesstil, og får du feedback nok? Roskilde Festival og Tuborgfondet er udkommet med et hæfte med indsigter og har udviklet tre værktøjer, som gør livet lettere for de frivillige ledere.

Foto: Christoffer Rosenfeldt

Skal du svinge taktstokken over et team seje frivillige, kan du med fordel læse med her. For det er ikke altid lige nemt at få lederrollen, så hvorfor ikke få en række gode genveje til at blive en bedre frivilligleder.

I 2015 indgik Tuborgfondet og Roskilde Festival en partnerskabsaftale med 2 millioner kroner i ryggen fra Tuborgfondet. Målet var at sætte fokus på frivilligheden og fællesskabet. Det førte i 2016 og 2017 til et større studie af frivillig ledelse blandt festivalens mere end 30.000 frivillige. Og det har kastet konkrete ledelsesværktøjer af sig, som du ikke må gå glip af at bruge til Roskilde Festival 2018 – eller hvor du end fungerer som leder.

Følg disse fire trin, og bliv en bedre leder

Trin 1 – bliv klogere på dig selv

Er du lidt en Madam Skrap, som giver tydelige beskeder, så alting kører? Eller er du måske mere typen, som skaber en rar stemning og får rost alle? For at blive en bedre leder er det godt at starte med lidt selverkendelse. For de frivillige reagerer forskelligt på de forskellige ledelsestyper, og derfor kan det være smart at bringe forskellige ledelsesstile i spil.

Få indsigter lige her

Trin 2 – del erfaringer og få overblik

Ok, nu ved du, hvordan forskellige ledelsestyper motiverer forskellige frivillige. Næste skridt er at sikre, at de erfaringer, som bliver høstet, ikke bare forsvinder i festivaltåger og aldrig når frem til næste grupper, der tager over. Her er erfaringstavlen et godt værktøj. Hæng den op i fællesrummet, på toilettet, hvor det nu er, at flest muligt får øje på den. På den måde kan I dele jeres erfaringer med hinanden.

Læs mere og print erfaringstavlen ud

Trin 3 – få værdifuld feedback

Godt, nu bliver der delt viden på kryds og tværs. Men det kan jo være, at der er en på holdet, som har en hamrende god ide, men er lidt usikker på, hvordan den bedst kommer frem i lyset. Så er det bare om at få hængt en postkasse op og få printet feedback-postkort, så alle de værdifulde guldkorn kan blive samlet op. Ja, man kan også tillade sig at være anonym, hvis nu man har et lidt kildent forslag.

Print feedbackinvitation ud

Trin 4 – hav lommebogen i baghånden

Rip, Rap og Rup har deres Grønspættebog, når de møder udfordringer på deres vej. Som leder kan du hente hjælp i Lederlommebogen. For selvom du er blevet klogere og vidensdelingen pumper løs, så kan det være godt at have tips og tricks til konfliktløsning og en håndfuld vigtige telefonnumre inden for rækkevidde til alle de uforudsete situationer.

Vær beredt! Få fat i lommebogen

Skriv en kommentar