Roskilde Festival 2018 nærmer sig med hastige skridt, og planlægningsarbejdet spidser til. RoskildeNyt bringer dig friske nyheder om toiletprojektet, musikprogrammet, billetsalget og organisationens tværgående samarbejde.

I runde tal er der 100 dage til, at festivalfolket stormer ind for at sætte pløkker i jorden. Dermed er der ikke længe til, at vi igen kan søge tilflugt i det vidunderlige parallelsamfund, hvor musikken binder os sammen, og hvor selv rumvæsener og køer kan være kærester.

I divisionerne knokles der på højtryk for at skabe rammerne om endnu en magisk festivaloplevelse. Tydeligst for omverdenen er indsatsen med at sammensætte det kunstneriske indhold. Der bliver dog ingen Roskilde Festival 2018, hvis ikke det komplekse, logistiske puslespil går op. Derfor arbejdes der lige så ihærdigt på at få løst udfordringerne med at forberede festivalpladsen til at tage imod sommerens feststemte publikum.

Lørdag d. 10. marts løb årets anden Plandag af stablen, og højt på dagsordenen var den igangværende udskiftning af toiletter på campingarealet, der har vist sig at være mere ressourcekrævende end først antaget.

Toiletudfordringer

Til sommer vil de sagnomspundne plastiktoiletter på campingområdet være erstattet med de mere civiliserede træk-og-slip toiletter. Projektet er muliggjort ved anlæggelsen af et kloaksystem, der forgrener sig ud på campingarealerne. Resultatet er i omegnen af 25 toiletstationer med rindende vand, i stil med dem vi kender fra musikpladsen.

Det er et kæmpe arbejde at give alle deltagere på Roskilde Festival toiletter med træk og slip. Foto: Helena Lundquist

Henrik Bondo, Divisionschef i Division Arealer, glæder sig over den permanente løsning på festivalens mangeårige sanitære hovedpine. Implementeringen af det nye, kærkomne initiativ har dog ikke været uden udfordringer og større omkostninger:

”Når vi igangsætter store projekter, eksempel en omstrukturering af måden vi laver sanitet på camping, er det svært at overskue alle de forskellige elementer, som forandrer sig. Efterhånden opstår der nogle problemstillinger, som vi ikke lige havde forudset. Det kan være i forbindelse med, at toiletterne skal gøres rent. Vi vidste godt, at det skulle gøres på en anderledes måde, men hvordan man skal gøre det, helt nede i detaljer, det opdager man først hen ad vejen, når man arbejder med det”, udtaler Henrik Bondo og fortsætter: 

”Når man har med en ting at gøre, som omfatter hele festivalen, så sker der det, at selv mindre ting bliver til mange penge. Vi snakker om toiletfaciliteter til 80.000 mennesker. Så hvis prisen stiger en lille smule på måden at gøre det på, så stiger den rigtig meget, når man ganger den op til 80.000.”

Derfor understreger Henrik Bondo, at realiseringen af toiletprojektet kræver samarbejde på tværs af hele organisationen:

”Der er brug for, at vi arbejder sammen og hjælper hinanden med at løse udfordringen. Vi har kun de penge i fællesskabet, som vi kan få på vores billetindtægt. Så selvom de enkelte afdelinger har egne budgetter, bliver vi nødt til at se os selv som en del af noget større. Vi er i en periode de næste par måneder, hvor vi bliver nødt til at samarbejde tæt om at få lavet fornuftige prioriteringer på tværs af organisationen, så vi kommer godt i mål. Og her må vi alle prøve at byde ind, når det er muligt.”

Vi er halvvejs med musikprogrammet 

Siden oktober har en lind strøm af musikalske offentliggørelser givet momentvise glimt ind i en ikke så fjern fremtid, hvor lydbølger af shoegaze, industrial rock og futuristisk pop igen vil skylle ind over Dyrskuepladsen.

I skrivende stund ved vi, at musikdagene bliver skudt i gang af eminente Eminem, forførende St. Vincent og maskinelle Nine Inch Nails, der alle står med store bogstaver på onsdagens program. Torsdag skal vi til fællessang med Nephew og blæses bagover af My Bloody Valentine. Fredag skal vi op i skyerne med ikoniske David Byrne og ned på skovbunden med harmoniske Fleet Foxes. Lørdag skal vi atter sige på gensyn i selskab med den folkekære CV Jørgensen og det genrebøjende tegneseriekollektiv, Gorillaz.

Nine Inch Nails går på scenen onsdag, samme dag som Eminem.

Selvom plakaten allerede bugner med vellyd for ethvert øre, mangler vi stadig at få sat navn på halvdelen af sommerens artister:

”Vi er halvvejs med offentliggørelsen af musikprogrammet, og vi glæder os til at løfte sløret for resten i den kommende tid. Den nylige tilføjelse af Chelsea Manning understreger, at vi er på rette vej med at sammensætte en enestående begivenhed”, udtaler en særdeles tilfreds Lars Orlamundt, der er divisionschef i Division Salg & Partnere.

Billetsalget går strygende

Året blev indledt med nyheden om, at Eminem indtager Orange Scene onsdag d. 4. juli. Hermed imødegås et af festivalpublikummets varmeste musikønsker gennem tiden. Ifølge Lars Orlamundt har annonceringen af rapstjernens første koncert på dansk grund haft positiv indflydelse på billetsalget:

”Det går rigtig godt med billetsalget. Offentliggørelsen af Eminem havde en mærkbar effekt på salget af onsdags-billetter og har desuden løftet salget af partout-billetter. Dette forspring har vi fastholdt, og det betyder, at vi er langt foran, hvor vi har været på samme tidspunkt de seneste år”.

Husk at du kan læse vores interview med Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, hvor han deler tankerne bag bookingen af Eminem lige her.

Suveræne til at samarbejde

Selvom toiletprojektet kalder på en forstærket fælles mentalitet, skal vi minde os selv om, at vi netop er forrygende til at arbejde sammen på tværs af divisioner og teams. Det er en kendsgerning, som Lars Orlamundt, Divisionschef i Division Salg & Partnere, mener er helt grundlæggende for vores organisation. Det stærke tværgående arbejde har allerede betydet, at planlægningsarbejdet forløber godt på nuværende tidspunkt:

”Planlægningsarbejdet går godt. Meldingerne lyder på, at både områdeteams og leverancerne er fint med. Det skyldes ikke mindst, at vi samarbejder godt på tværs af organisationen”, afrunder Lars Orlamund.

Følg med året rundt

Som bekendt er planlægningen af Roskilde Festival en lang og yderst kompleks proces. I takt med at flere beslutninger tager form, eller planer ændres, vil RoskildeNyt stå klar til at holde dig opdateret.

Skriv en kommentar