Orange Scenes tribune bliver erstattet med et nyt område, Rising drager mod nord og Arena er fortsat under forandring. Det er blot nogle af de fysiske ændringer, du muligvis kan se frem til at opleve på Roskilde Festival 2018.

Hver sommer bygges festivalpladsen op fra bunden, og når støvet har lagt sig, springer nye, uudforskede områder frem blandt vores yndlingsboder og favoritscener.

Søndag d. 28. Januar 2018 løb Plandag 1 af stablen, hvor de foreløbige planer for Roskilde Festivals forskellige områder blev præsenteret. Her blev sløret løftet for en række planlagte forandringer, der vil sætte deres synlige aftryk på Roskilde Festival 2018. Neden for har vi sammenfattet de seks største planlagte ændringer af festivalens fysiske rammer.

1. Rising flytter til West City

Til sommer flytter Rising-scenen til det store område i den nordlige del af Camping West, der halvt indrammes af Darupvej-svinget. Helt lig de senere år vil man i opvarmningsdagene kunne opleve aspirerende stjerneskud, der med sikkerhed giver den en ekstra skalle for at komme ud over Risings scenekant. Desuden vil scenens nye hjemsted blandt andet blive udstyret med boder og siddeinstallationer. Resultatet er en spritny festivalby, der i 2018 kommer til at udgøre det suveræne knudepunkt i vest, og som har fået det ordrette navn, West City.

Hvis man passerer Darupvej, har man de seneste år befundet sig midt i Street City, men dette bliver ikke tilfældet i 2018. Skateramperne står, hvor de plejer, men Roskilde Festival faciliterer ingen events på stedet, og de resterende Games-aktiviteter rykker til East City.

2. Clean Out Loud har vokseværk 

Flytningen af Rising efterlader et tomrum, der til dels vil blive udfyldt af det grønne initiativ, Clean Out Loud. Som deltager i det bæredygtige projekt får man reserveret en plads til sin lejr. Til gengæld forpligter man sig til miljøvenlige aktiviteter, der skal understøtte, at der efterlades et grønt område, når campisterne drager hjem.

I år udvides Clean Out Loud desuden med et helt nyt koncept ved navn Leave no trace, der vil få et særskilt område på campingpladsen. Visionen for projektet er, at man bogstaveligt talt ikke skal kunne se, at der har været mennesker på de tilknyttede arealer. Hermed skabes rammerne om en campingløsning for de gæster, der ønsker at gøre en ekstraordinær indsats for at skabe en bæredygtig festival.

3. Kærligt farvel til Orange Scenes tribune

Når musikdagene starter, vil festivalgæsterne blive mødt af et iøjefaldende, nyt tiltag. Fra 2018 vil den velkendte tribune foran Orange Scene være væk, og i stedet gives plads til et område, der tilbyder gæsterne en ny måde at opleve koncerterne på Roskilde Festivals største scene fra bagerste række.

I designprocessen har man haft fokus på at skabe et bedre flow på de omkringliggende stisystemer og en bedre sammenhæng med resten af Tradezone. Hvordan området konkret kommer til at tage sig ud, må vi blive overrasket med til sommer.

Foto: Oliver Deichmann Mellergaard

4. Pladsen foran Orange Scene opgraderes

Der arbejdes på højtryk for at udvikle et nyt pitsystem, der skal give publikum foran Orange Scene en bedre oplevelse før, under og efter koncerterne på den ikoniske scene. Desuden vil lydsystemet også komme under kærlig behandling. Vi glæder os til at fortælle mere om projektet i de kommende måneder, men indtil videre kan vi bare sige: Glæd dig!

5. Arena-området videreudvikles

I området ved Roskilde Festivals næststørste scene arbejdes der på at få skabt større sammenhæng mellem de omkringliggende barer og madboder. Fokus vil især være at bygge videre på det vellykkede nye tiltag, Beer Garden. Vi opdaterer jer, såfremt vi kommer i besiddelse af flere detaljer. I første omgang kan vi blot glæde os til flere forrygende koncertoplevelser i delvist nye omgivelser.

6. Samme sikkerhed – mindre beton

Tidligere på måneden modtog Roskilde Festival en Health & Safety Innovation Award ved den årlige European Festival Awards for arbejdet med at skabe en sikker festivaloplevelse. I 2018 er sikkerheden fortsat i højsædet, og der arbejdes desuden på at give sikkerhedsforanstaltningerne et mere publikumsvenligt udtryk med det samme niveau af sikkerhed. Frem for betonklodser vil man arbejde med alternative løsninger, og hermed er visionen, at æstetik og sikkerhed kommer til at gå op i en højere enhed.

Følg med året rundt

Som bekendt er planlægningen af Roskilde Festival en lang og yderst kompleks proces, og disse punkter udgør kun et foreløbigt øjebliksbillede. Altså vil ovenstående formentlig ændre sig, som Roskilde Festival nærmer sig. I takt med at flere beslutninger tager form, eller planer ændres, vil RoskildeNyt stå klar til at holde dig opdateret.

Skriv en kommentar