Roskilde Festival modtager priser for sine sikkerhedsindsatser og det sociale engagement ved den årlige European Festival Awards. Samtidig får festivalen en miljøpris fra den internationale miljøorganisation A Greener Festival.

Roskilde Festivals sikkerhedsindsatser og mangeårige sociale engagement fik ekstraordinær opmærksomhed ved uddelingen af de årlige European Festival Awards. Det er en begivenhed, der også kendt som den internationale festivalbranches ‘Oscaruddeling’.

Talskvinde Christina Bilde var blandt repræsentanterne fra Roskilde festival, der tog i mod priserne i den hollandske by Groeningen. Hun er ikke i tvivl om, hvad opmærksomheden betyder: “Vi er enormt stolte over priserne, for de slår fast med syvtommer søm, at vores almennyttige formål, sikkerhedsarbejdet og miljøindsatserne tjener som forbilleder, når man kigger ud over det store europæiske festivallandskab,” siger hun.

Programchef Anders Wahrén og talskvinde Christina Bilde på scenen i Groeningen for at modtage Take A Stand-prisen til Roskilde Festival. Foto: Ben Challis

Sikkerhed og socialt engagement blev bemærket

Ved festlighederne modtog Roskilde Festival en Health & Safety Innovation Award, der tildeles arrangører, der går forrest, når det handler om at skabe trygge og sikre rammer i eventbranchen.

Det er især festivalens bidrag til viden og løsninger inden for terrorberedskab på tværs af de europæiske festivaler, der blev fremhævet ved prisoverrækkelsen.
Prisen blev modtaget sammen med den schweiziske festival Paleo.

Også den nystiftede pris Take A Stand Award gik til Roskilde festival. Her lagde juryen vægt på den mangeårige almennyttige formål og udviklingen af en sociale profil, der også gør Roskilde festival til en platform for socialt engagement og forandringer i fællesskabet.

Ros for store miljøskridt

Endeligt har den internationale miljøorganisation A Greener Festival tildelt Roskilde Festival prisen ‘Highly Commended Award’, der gives til festivaler, som har taget store skridt i forhold til at nedbringe affaldsmængderne og udledningerne af drivhusgasser, og som har fokus på at engagere deltagerne i miljøspørgsmålet.

Fagpersoner fra A Greener Festival besøgte Roskilde Festival i 2017 for at give festivalpladsen og de mange miljøvenlige initiativer et grundigt miljøtjek, og A Greener Festival fremhæver især festivalens indsatser inden for genbrugsprojekter, de bæredygtige indkøbspolitikker, affaldssortering og hensynet til lokalområdet.

Den opmærksomhed er bæredygtighedskoordinator Mikkel Sander ganske stolt af:
”Prisen er et fantastisk skulderklap til især de mange frivillige, der gør noget ekstra for at reducere festivalens miljøbelastning.

”Vi bliver til tider mødt med en opfattelse af, at Roskilde Festival er problematisk for miljøet. Derfor er det bekræftende med en faglig anerkendelse af, at vores miljøinitiativer kan måle sig med de bedste internationalt set. Samtidig skærper det vores engagement i forhold til at skabe endnu flere miljøinitiativer, for vi er jo slet ikke i mål endnu,” siger han.

Prisuddelingerne fandt sted den 18. og 19. januar 2018 i forbindelse med branchefestivalen Eurosonic i den hollandske by Groningen.

Læs mere om European Festival Awards
Læs mere om A Greener Festival

Roskilde Festivals miljøindsatser har afsæt i en bæredygtighedsstrategi gældende for 2017-2020. Strategien kan læses her

Skriv en kommentar