Q&A: Bliv frivillig skribent/kommunikatør i Roskilde Festival

Vil du være med til at fortælle de sjove, nære, vigtige historier om Roskilde Festival? Elsker du at skrive og møde engagerede mennesker? Så kom og vær med i et fedt, fagligt frivilligt fællesskab som skribent til RoskildeNyt og intern kommunikation.

OBS: Ansøgningsfrist den 23.10.17

Hvad skal jeg skrive om?

Ja, opgaven er hovedsageligt at skrive. Vi dækker alt fra frivillighed, mad, kunst, musik, bæredygtighed, donationer, holdninger, lighed og meget mere på, i og omkring Roskilde Festival – og det gør vi året rundt. Du kan i nogen grad dyrke de emner, du brænder for, men der vil også være opgaver, som skal laves.

Vi finder på de fleste historier selv. Samtidig dækker vi vigtige events i organisationen og strukturelle historier. Det kan være fællesmøder for frivillige, udviklingsdage, donations-events eller noget helt andet, som er aktuelt – og som skal dækkes med enten reportager, interviews, nyhedsartikler mm.

Hvad er de andre opgaver?

Andre typer kommunikationsopgaver kan være, når der skal skrives portrætter af cheferne, når den nye strategi skal præsenteres vha. cases eller, eller en historie skal planlægges på flere platforme i samarbejde med din frivillige teamleder og sekretariatskontakten.

Vi producerer hovedsageligt til RoskildeNyt.dk, men nogle gange vil dine ord ende på vores intranet, People, på Facebook eller i nyhedsbreve mm.

Hvad skal jeg kunne?

Det er klart en fordel, hvis du kan stave. Måske har du endda skrevet lidt før, måske er du næsten færdig som journalist, eller også har du bare lyst til at bruge dine mange års erfaringer på et godt formål i et uformelt fællesskab? Det vigtigste er bare, at du interesserer dig for Roskilde Festival og den mangfoldighed og det fællesskab, der ligger i vores festival. Du bliver sat godt i gang og har altid en redaktør på dine historier, der kan guide dig.

Hvor meget tid bruger jeg?

Som årsfrivillig forventer vi, at du skriver en opgave om måneden ca. Vi regner også med at se dig til arbejdsaftener hver/hver anden måned, og når der er sociale/faglige divisionsdage. Det er mest fordi, det er ret fedt at sidde og lave sine opgaver med andre, og så møder du mange andre engagerede frivillige og bliver en del af et motiverende hold.

Du lærer også meget hurtigere organisationen at kende, får sat navne på de mange ansigter, når du er med til de sociale og tværfaglige dage.

Vi har selvfølgelig travlt under festivalen, men vi arbejder året rundt på at fortælle om Roskilde Festival. De fleste møder i løbet af året finder sted i København, hvor de fleste frivillige i gruppen bor.

Hvem bliver jeg frivillige sammen med?

Holdet består af en håndfuld garvede redaktører, nogle glade helårsfotografer og 5-6 årsfrivillige skribenter. Op til Roskilde Festival og under festivalen bliver vi lidt flere, og vi var har en hyggeligt, arbejdsom og social uge sammen under festivalen, hvor der også er tid til koncerter og drinks på og uden for kontoret.

Fællesspisning i Hal 45 under Roskilde Festival 2017.

Hvad får jeg ud af det?

Du bliver en del af et engageret, lærerigt fællesskab og får konkrete journalistiske skrive- og kommunikationserfaringer. Du kommer med på Roskilde Festival og bliver en del af fællesskabet med 30.000 andre frivillige.

Hvordan kommer jeg med?

Skriv lidt om, hvorfor du gerne vil være med. Vedhæft et cv. med relevante erfaringer og evt. nogle tekster eller links til tekster, du har forfattet. Send det til Lærke Palm laerke.palm@roskilde-festival.dk hurtigst muligt. Vi rekrutterer løbende, og så inviterer vi dig til introaften i løbet af oktober/november.

Du er også meget velkommen til at ringe til Lærke, hvis du har spørgsmål.

Lidt mere om Roskilde Festival

Roskilde Festival er en 100 % non-profit festival, der siden 1972 tilsammen har genereret mere end 320 millioner til velgørende formål for især unge og kulturen i Danmark og udlandet. Der er ca. 2000 frivillige, som er engageret året rundt, og 30.000 under festivalen. Målet for alt, vi laver, er at udvikle fællesskaber, der flytter mennesker. Gruppen Intern kommunikation og RoskildeNyt er en del af divisionen Kultur & Kommunikation.

Hvorfor frivillig?

Roskilde Festivals Frivillighedsmanifest 2017

Skriv en kommentar