Årets Roskilde Festival lakker mod enden, og når musikken dør på festivalpladsen og sidste ølbowlingkamp er vundet på campingområderne, begynder oprydningen. Det kan virke uoverskueligt at bære sit meget smattede campingudstyr med hjem, og der bliver derfor hvert år efterladt flere tusind tons affald på campingområderne. Roskilde Festival bruger ca. 8 millioner kr. på at samle festivalgæsternes efterladte campingudstyr ind. Det er penge organisationen hellere vil bruge på noget andet, og derfor er kampagnen BringItHome blevet søsat.

I 2016 regnede 60% af festivalgæsterne med at efterlade campingudstyr på pladsen. Mange gæster tror, at deres efterladte telte, pavilloner, campingstole og luftmadrasser bliver samlet ind og genanvendt. Dette er dog ikke tilfældet, fortæller Mikkel Sander, festivalens bæredygtighedsansvarlige: ”Alt, hvad folk efterlader her, bliver til affald.” BringItHome arbejder på højtryk for at ændre gæsternes opfattelse.

Foto: Kim Mathai Leland

”Naturligvis er folk trætte, når de skal hjem. Men man skal alligevel sørge for at få sine ting med hjem,” fortæller Sander. Udover, at oprydningen koster festivalen mange penge, medfører det også store miljømæssige problemer.

Især de mange tusind efterladte luftmadrasser er en stor synder. Madrasserne indeholder PVC og ftalater, og kan resultere i både miljø- og helbredsmæssige problemer, herunder skovdød og lungekræft.

Foto: Kim Mathai Leland

I stedet for at efterlade sit midlertidige festivalhjem til forfald, skal man enten tage det med hjem eller aflevere det hos en af genbrugsstationerne. Tager du dit grej med hjem, sparer du også næste års campingindkøb. Jo mindre der bliver efterladt, jo flere penge har festivalen til musik, velgørenhed eller festligheder under næste års festival.

Se BringItHomes kampagnevideoer her, her og her.

4 COMMENTS

 1. Hvor er det dog vigtigt at vi tænker os om…. “Især de mange tusind efterladte luftmadrasser er en stor synder. Madrasserne indeholder PVC og ftalater, og kan resultere i både miljø- og helbredsmæssige problemer, herunder skovdød og lungekræft.” Det er fucking grotesk og latterligt, at man bare lader sin luftmadras ligge og flyde, når både en skov, som aldrig har været der, og mennesker som er taget hjem, kan gå hen og tage så varige men med sig derfra!!! SKAM JER!!!!

 2. Ja er det så sådan at velfærd ser ud ? Eller måske det danske svar på borgerkrigen i Syrien ? Var der ikke noget med at det blev genbrugt sidste år, teltene blev syet om til tasker og givet væk til flygtninge mm ?
  Og det er så disse unge mennesker som skal styre vores fremtid :-/
  Men de bliver vel klogere, især når det bliver krise tid igen…

  #RF #Velfærd #Kaos #Danmark #Dovenskab #Svinerig #Allepo #trash
  https://www.facebook.com/kringnilsson/videos/10155492547371952/

 3. Alle kampagnevideoerne er her en månedstid efter årets festival blevet set under 100 gange!! Så man kan vel ikke rigtig sige, at målgruppen er blevet nået den vej …
  Jeg er helt enig med med ovenstående kommentarer. Det er virkelig latterligt, forkælet og noget svineri, at man ikke engang kan rydde op efter sig selv. Men hvad er det der fungerer i Clean out loud-camping? Hvorfor kan det ikke indføres på hele festivalen?

Skriv en kommentar