Det endelige overskud for Roskilde Festival 2016 blev afsløret på årets generalforsamling i lørdags. Hele overskuddet – skabt af jer og alle deltagere – ligger i den høje ende, og er især blevet fordelt til organisationer, der arbejder med lighed og menneskerettigheder. På den måde er Roskilde Festival 100 % non-profit.

Roskilde Festival valgte sidste år at fokusere særligt på politisk lighed og menneskerettigheder for at gøre opmærksom på, at politiske rettigheder ikke kan tages for givet. ”Equality” er holdningsfokus frem til 2018, og det handler om, at alle er lige meget værd og har ret til lige muligheder.

Derfor er mange af donationerne givet til organisationer der arbejder netop med lighed.

Støtte til fremtiden deltagere

”Derudover har vi særligt fokus på at støtte vækstlaget. Ikke kun inden for musik og kultur, men også inden for fx foreningsliv,” fortæller formand for foreningen Roskilde Festival, Steen Jørgensen

”Det handler om at understøtte initiativ, aktiv deltagelse og nye talenter – om at give rum og mulighed for at vokse og sikre en udvikling. Men det handler også om, på den måde at sikre at der også i fremtiden er interessante foreninger og partnere at samarbejde med, dygtige kunstnere at præsentere osv.,” siger formanden.

I Årsskriftet kan du læse mere om dem, der har modtaget penge.

Her kan du også se den fulde list over modtagere.

Årsmøde og generalforsamling 2017

Flere frivillige engagerer sig i donationerne

Opbakningen fra frivillige kan mærkes året rundt, når der blandt andet skal uddeles julehjælp, og når Your Donations fordeles.

Mange frivillige troppede på, da 17 forskellige organisationer modtog juledonationer til julebanko, gadeidræt og julegæstebud for udsatte børn og unge i hele landet. Og også da der skulle pakkes julegaver ind, tog flere frivillige tog personligt ud og afleverede donationerne.

Styrker sammenholdet

I Your Donations-kampagnen, som også blev koordineret og drevet af frivillige, har vores deltagere haft mulighed for at nominere og siden stemme på velgørende organisationer, som, de synes, skal modtage en del af overskuddet.

”Vi er overbevist om, at den form for aktiv deltagelse og direkte møder mellem festivalens frivillige og modtagerne af overskuddet skaber mere engagement og stolthed og langt mere åbenhed om vores egentlige formål,” siger Steen Jørgensen.

Du kan se den fulde liste over modtager HER.

FAKTA:

  • Foreningen Roskilde Festival har som formål at støtte initiativer, der er til gavn for børn og unge samt at støtte humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde.
  • Cirka 32.000 frivillige bidrager til at skabe festivalen.
  • På de seneste fem festivaler har Roskilde Festival offentliggjort følgende overskud: 2016: 17,4 mio. kr. 2015: 17,4 mio. kr. 2014: 26,7 mio. kr. 2013: 6,6 mio. kr. 2012: 12,8 mio. kr

Skriv en kommentar