Den unge megastjerne The Weeknd har slået streaming-rekorder og redefineret nutidens popmusik. Til sommer bringer han sin futuristiske lyd til vores Orange Scene, hvor han spiller sin første danske festivalkoncert.

Det er én af nutidens absolut største popstjerner på toppen af sin karriere, der gæster sommerens Roskilde Festival, og så er han tilmed blandt de mest ønskede kunstnere blandt vores deltagere.

Vores programchef Anders Wahrén siger:

”Vi har været opmærksomme på The Weeknd og hans udvikling i meget lang tid, og det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at han har ligget i toppen af vores gæsters ønskelister i flere år. Han er noget så sjældent som et respekteret undergrundsfænomen, der er forblevet tro mod sin lyd og sin fortid, selvom han nu har udviklet sig til én af klodens største popartister lige nu. Det er virkelig noget unikt for en kunstner, så vi er rigtigt stolte over, at han spiller sin første danske festivalkoncert på Roskilde Festival.”

Den blot 26-årige Grammy-vindende canadier Abel Tesfaye har på blot fem år indtaget tronen som sin generations mest feterede popkunstner. Og han har oven i købet gjort det på sin egen måde.

Egenhændigt har han skabt sin helt egen futuristiske poplyd med tunge digitale beats, et dystert tekstunivers og soul-præget hip-hop, og han har slået globale streaming-rekorder og samarbejdet med ombejlede stjerner som Daft Punk, Beyoncé og Drake.

Den første anerkendende lovprisning spredte sig gradvist på internettet i 2011 med mixtape-udgivelsen House of Balloons. Men det var det grammy-vindende og millionsælgende album Beauty Behind the Madness, der gav The Weeknd det globale gennembrud i 2015 med hitsingler som Can’t Feel My Face, The Hills og naturligvis Earned It, der også var at finde på soundtracket til filmen Fifty Shades of Grey.

For få uger siden udgav The Weeknd albummet Starboy, der øjeblikkeligt strøg helt til tops på den amerikanske Billboard-hitliste og samtidig slog streaming-rekord på Spotify, da The Weeknd vippede Justin Bieber af pinden og på udgivelsesdagen var den mest streamede kunstner nogensinde på én dag.

Da The Weeknd tidligere i 2016 annoncerede sin første verdensturné, blev den københavnske koncert udsolgt på under en time. Koncerten på Roskilde Festival bliver The Weeknds første danske festivalkoncert.

The Weeknd spiller på Orange Scene onsdag den 28. juni 2017.

Foo Fighters, Arcade Fire, Solange, Trentemøller, G-Eazy, Moderat/Modeselektor, Blink-182 og Justice er blandt de øvrige 40 navne, der nu er offentliggjort.

Den endelige plakat vil favne cirka 175 navne. Læs mere om de enkelte kunstnere på vores website.

Skriv en kommentar