To små velgørenhedsorganisationer for udsatte kvinder i Kalundborg samt ungenetværket Projekt BEAT var blandt modtagerne af årets juledonationer.

Det var en forbavset ældre kvinde med hånden for munden, der pludselig stod med 25.000 kroner i hånden under Roskilde Festivals årlige julearrangement, hvor der bliver pakket julegaver ind.

“Jeg er så glad. Jeg havde slet ikke regnet med at modtage nogen penge,” lød den umiddelbare reaktion fra Jytte Bjørn, da hun så beløbet på den donation, hun modtog af Roskilde Festival

Foto: Inger Marie Helgasdatter Mulvad
Foto: Inger Marie Helgasdatter Mulvad

Og pengene ramte på et meget tørt sted.

Jytte Bjørn leder i fællesskab med en lille gruppe frivillige to små velgørenhedsorganisationer i den vestsjællandske by Kalundborg. Qnet er et kvindenetværk for voldsramte kvinder, og målretter sig særligt kvinder, der har forladt et kvindecenter – og efterfølgende skal stable en tilværelse på benene igen.

Samme gruppe frivillige leder også netværket JYLI – en sammentrækning af grundlæggerne Jytte og Lissi – der hjælper sårbare og ensomme kvinder gennem vanskelige perioder.

Foto: Inger Marie Helgasdatter Mulvad
Foto: Inger Marie Helgasdatter Mulvad

Roskilde ekspanderer velgørenheden

Det er juledonationsteamet med frivillig projektleder Nanna Juhl i spidsen, der udvælger de organisationer, der skal modtage støtten. Som noget nyt forsøger Roskilde Festival at sprede deres donationer mere.

“Rammerne for projektet er at få donationer lidt længere ud end bare Roskilde og København. Og så fandt vi Q-net gennem Røde Kors, og Jytte Bjørn har startet det her op helt uden støtte, og er nu kommet under Røde kors’ vinger, så det er så fortjent,” siger Nanna Juhl.

Ud over Qnet og JYLI var ungenetværket Projekt BEAT også mødt op for at modtage deres donation på 110.000 kroner. Netværket er forholdsvis nyt, men formålet er at hjælpe unge med at bryde deres negative sociale arv.

Se en video om projektet herunder eller læs mere herinde.

458 gaver klar til uddeling

Mere end 30 festivalfrivillige plus familiemedlemmer var derudover mødt op for at gøre gaver uddelingsklar til udsatte børn og unge. Blandt dem var Belinda Hoier og hendes datter Natalie Hoier.

“Jeg elsker at hjælpe andre. Jeg skal muligvis også ud at hjælpe med uddelingen i morgen – og være julekone. Jeg elsker bare jul. Og så går de til udsatte børn, og det er bare så fedt at kunne hjælpe dem,” fortalte Belinda Hoier, mens hun i bedste samlebåndstil klistrerede til-og-fra-kort på de indpakkede gaver.

ProjektBEAT kiggede forbi gaveindpakningen og bød på live-musik. Foto: Inger Marie Helgasdatter Mulvad
ProjektBEAT kiggede forbi gaveindpakningen og bød på live-musik. Foto: Inger Marie Helgasdatter Mulvad

I alt blev der pakket 458 gaver ind og gjort 14 juleposer klar torsdag aften. Og på grund af det store fremmøde var indpakningen da også overstået før tid. Helt uden stress – og med indlagte æbleskive og glögg-pauser. Vigtigt!

Som en del af Roskilde Festivals juledonationer, arrangeres der også juletræsfest for voldsramte kvinder og deres børn, Equlity X-mas Jam, juleweekend for grønlandske unge, julefest for psykisk sårbare unge og julefest for Lejre Flygtningevenner.

Hvis du er frivillig, kan du i den kommende tid læse meget mere om de enkelte arrangementer på people.roskilde-festival.dk.

Skriv en kommentar