Også i 2017 vil Roskilde Festival skille sig ud som festivalen, der byder på noget helt andet end de andre, gennem skabelsen af en stærk festivalby, unikke bookinger og et fortsat fokus på holdnings- og donationsarbejdet. Det var budskabet, da mere end 200 frivillige ildsjæle samledes til kick-off fællesmøde for Roskilde Festival 2017.

De fremmødte nåede akkurat at tygge fællesmiddagen af munden, før tonerne af Roskilde Against Drugs-melodien satte stemningen i den store, industrielle sportshal hos Roskilde Festival-donationsmodtageren Game, som lagde rammer til det ny festivalårs første fællesmøde.

Roskilde Festival kick-off fællesmøde 2017 Fotograf: Kasper Hjorth
GAMEs lokaler på Enghavevej var rammen om Kick Off 2017 Foto: Kasper Hjorth

Festivaldirektør, Signe Lopdrup, bød velkommen med en fortælling om de helt overordnede rammer og målsætninger for Roskilde 2017.

Er du frivillig kan du hente en folder med blandt andet de seks overordnede målsætninger for Roskilde Festival 2017 lige her.

Der var også nyt om arbejdet med holdninger under teamet Equality. Og talskvinde Christina Bilde kunne fortælle, at festivalens deltageres kendskab til Roskilde Festivals holdningsarbejde gik fra 15 procent under RF16 til 46 procent under RF17.

Der var stor tak fra ledelsen til alle, herunder de op imod 2.000 frivillige ildsjæle og til alle 31.000 frivillige, der gør Roskilde Festival, og herunder det massive donations- og holdningsarbejde muligt.

Roskilde Festival kick-off fællesmøde 2017 Fotograf: Kasper Hjorth
Der var også tid til dans og bevægelse Foto: Kasper Hjorth

Masser at glæde sig til

Aftenen bød på oplæg og orienteringer fra den øvrige ledelse om målsætninger for næste års festival, festivalområdets indretning i 2017 og tanker om organisation og udvikling af byen Roskilde Festival, der under festivalens afvikling er Danmarks fjerdestørste. Man kunne næsten allerede mærke festivalgræsset spire under fodsålerne.

Og så en snas levende billeder med de to tyske bands Moderat og Modeselektor, som er blandt de første navne på næste års plakat. Det tændte godt op under festivalstemningen. De to bands, der har en del medlemmer tilfælles, spiller for første gang nogensinde en back-to-back-koncert ved en nattefest på Orange scene på Roskilde Festival næste år.

Læse mere om de første navne på plakaten på vores hjemmeside.

kick_off_17_july_2016_kasper_hjorth_tale3
En repræsentant for GAME fortalte lidt om de donationer, de har modtaget fra Foreningen Roskilde Festival Foto: Kasper Hjorth

Bagefter var det blevet tid til miniworkshops med intet færre end ni indsatsområder på festivalen – fra Kulturel Lighed, der bliver næste års equality tema på Roskilde Festival, over en udrulning af Roskilde Festivals årshjul, til oplæg om Roskilde Festivals rolle for vækstlagsmusik, vores kommunikation på pladsen, uddannelsen for frivillige ledere, områdeorganiseringen og meget andet.

Roskilde Festival kick-off fællesmøde 2017 Fotograf: Kasper Hjorth
Der blev lyttet og fortalt til de ni workshops Foto: Kasper Hjorth

Aftenen blev rundet af med en præsentation af næste års grafiske udtryk, som blev præsenteret i en video af grafikeren bag og efterfulgt af en særdeles afslappet afstemning blandt ildsjælene om designet af næste års frivillig-t-shirt.

Roskilde Festival kick-off fællesmøde 2017 Fotograf: Kasper Hjorth
Grafiker Robert Larsen viste den ny plakat frem. Foto: Kasper Hjorth

Og således blev en ny Roskilde Festival-planlægningssæson skudt i gang for alvor. Vi ses i realiseringen af de mange spændende initiativer på Roskilde Festival 2017!

Skriv en kommentar