Rekordmange foreningsmedlemmer deltog i årets generalforsamling i Foreningen Roskilde Festival, der som noget helt nyt løb af stablen i kombination med årsmøde, rock-opsang og intimkoncert med Childrenn, der spiller på scenen Rising på Roskilde Festival 2016.

Stemningen var høj, da Foreningen Roskilde Festival afholdt den årlige generalforsamling i lørdags. I år havde bestyrelsen valgt at krydre generalforsamlingen med et årsmøde, med plads til diskussion, meningsudveksling og drømme om fremtidens festival. Som formanden i Foreningen Roskilde Festival, Steen Jørgensen, sagde, da han bød velkommen, så var dagens fokus; ”Ud over mig som formand, hvordan gør vi så foreningen sexet for medlemmerne?”

Johan Olsens opsang

For at besvare dét spørgsmål, startede dagen med en opsang fra Johan Olsen, forsangeren fra Magtens Korridorer. Johan mindede – på sin helt egen, charmerende måde – Foreningen Roskilde Festivals medlemmer om det ansvar, der følger med at være ”den øverste magt på landets mest magtfulde kulturinstitution.” Han bad ledelsen og generalforsamlingens deltagere om at prioritere inddragelse og om at pakke den arrogance, som kan følge med magt, for både statsledere og bestyrelsesformænd i foreninger, langt væk.

Johan O synger op
Johan Olsen taler til foreningsmedlemmerne. Foto: Fabian Uth Nielsen

Med det in mente var det tid til at komme i arbejdstøjet, og foreningsmedlemmerne blev sendt ud på workshops, hvor der var fokus på alt fra retningen for fremtidens festival, inddragelse af omverdenen i Roskilde Festivals holdningsarbejde, social bæredygtighed og donationer, til god foreningsledelse og fokus på, hvad der motiverer til engagement i et fællesskab som Foreningen Roskilde Festival. Formålet var, at informere og involvere medlemmerne, og det der blev præsenteret var en række vidt forskellige måder at invitere til medinddragelse. Der blev blandt andet gået på holdningslinjer, sendt postkort med gode råd til bestyrelsen og tegnet på oversize post-it’s.

Medlemmer: Det er super – men der er stadig plads til forbedringer

Flere end 150 medlemmer af foreningen havde tilmeldt sig årets generalforsamling. Ingen af deltagere kunne huske, at der på noget tidspunkt har været så mange til stede til en generalforsamling i Foreningen Roskilde Festival. Men fik medlemmerne så, hvad de kom efter? Blev forventningerne til en dag med plads til diskussion, meningsudveksling og drømme udlevet?

Foreningsmedlemmer i dialog. Foto: Fabian Uth Nielsen
Foreningsmedlemmer i dialog. Foto: Fabian Uth Nielsen

Anne Grethe Nielsen, som har været medlem af foreningen siden 1969 – og som ikke kan huske, at have misset en eneste generalforsamling, var begejstret for 2016-udgaven: ”Det her, det er super! Det inddrager medlemmerne mere end tidligere – og det er både nærværende og relevant.” Anne Grethe har også et forslag til bestyrelsen: ”Det er så godt, at jeg har foreslået bestyrelsen, at holde de her arrangementer hvert halve år, for at inddrage medlemmerne endnu mere.”

Ditte Møller, der som nyt medlem af foreningen deltog i generalforsamlingen for første gang, roste også arrangementet. Hun påpegede dog, at Foreningen Roskilde Festival stadig kan blive bedre til at tage imod og informere de nye medlemmer om foreningens virke: ”Jeg kan stadig godt være i tvivl om, hvad min rolle er, og hvad der kommer ud af årsmødet. Det kunne måske godt være bedre, i hvert fald hvad angår information til os nye.” En vigtig kritik, der blev taget op på en workshop, som handlede om det gode medlemskab. Kritikken er, i dagens ånd, hermed givet videre.

Kampvalg og kæmpe donation

Efter en lækker frokost, endnu en omgang workshops og lidt tid til fri leg, der var sat i scene af en af donationsmodtagerne, Game, fulgte en knap to timer lang generalforsamling. Her blev de fremmødte medlemmer klogere på foreningens økonomi og bedrifter gennem 2015. Generalforsamlingen bød også på et genvalg af formand, Steen Jørgensen, og et kampvalg som resulterede i, at Marianne Ifversen, som nogen måske kender fra Team Music, er nyt medlem af bestyrelsen.

Game Donation
Formanden for Foreningen Roskilde Festival, Steen Jørgensen (t.h.) og direktør i Game, Simon Prahm. Foto: Fabian Uth Nielsen
Roskilde Festival 2015
Antal frivillige: 32.000
Solgte billetter: knap 100.000
Donationer uddelt: 17.400.000 kr.

Dagen sluttede af med en overraskende donation på 500.000 kr. til foreningen Game, som tidligere har modtaget 300.000 kr. fra Foreningen Roskilde Festival. Til allersidst sendte Rising-aktuelle Childrenn foreningsmedlemmerne godt af sted med rock og bar mave til festivalfolket.

Vil du være med til at sætte præg på fremtidens Roskilde Festival?

Som frivillig på Roskilde Festival har du mulighed for at melde dig ind i Foreningen Roskilde Festival
Læs Roskilde Festivals årsskrift
Læs mere om Foreningen Roskilde Festival 
Følg med i nyt om donationer her på RoskildeNyt

Skriv en kommentar