De seneste otte år har det såkaldte ’Krammehold’ uddelt knus og kærlighed til de frivillige sjæle, men i år er opskriften blevet gentænkt: Nu består den af otte bagekyndige overskudsfrivillige, der går under navnet ’Kagecrewet’.

Crewet er skabt af Frivillig-support, der i år har besluttet sig for at forsøde tilværelsen for de frivillige. Uden dem, var der nemlig ingen festival.

”Alle elsker kage”

Sådan lyder det fra Mette Skriver fra Frivillig-support – og det er nok de færreste, der kan have nogen indvendinger mod udsagnet. Kagecrewet bliver derfor mødt med brede, sultne smil, når de hver dag ruller gennem festivallandskabet med deres trækvogn og godt 500 stykker kage.

Men selvom crewet hver morgen står i chokolade og glasur til halsen, er der kælet for detaljerne. Det krævede nemlig blod, sved og tårer (eller i hvert fald bare entusiasme, interne bagedyster og ualmindeligt mange poser mel) at finde den helt rigtige opskrift: En lækker chokoladekage – naturligvis med orange glasur.

Fotograf: Kasper Hjorth
Fotograf: Kasper Hjorth

Har du husket at sige tak til din portvagt i dag?

”Portvagten er lige så vigtig som ham, der præsenterer kunstnerne på Orange Scene. Men hvem lægger mærke til ham?” spørger Mette.

Det gør Kagecrewet heldigvis. Og et stykke kage og et tak for indsatsen varmer. Både hos portvagten, de knoklende håndværkere, de pressede folk i hegnvæltnings-skudlinjen og alle de andre, Kagecrewet har besøgt.

Har du lagt mærke til en campingvagt, der trods vind, vejr og fulde efterskoleelever holder humøret højt? Har du dårlig samvittighed over, du smed dine intimservietter efter de søde skraldemænd og -kvinder, og at du råbte af vagterne, der bad dig stoppe din bragende Boten Anna-fest i Silent and Clean? Eller står du ganske enkelt bare og kender nogle afsindigt seje og hårdtarbejdende frivillige, der har brug for noget sødt?

Så kan du sende en mail til frivilligsupport@roskilde-festival.dk, og Kagecrewet vil lægge vejen forbi. De ruller pladsen rundt med lækkerier til og med lørdag.

Previous articleArena trækker festen ud under teltdugen
Next articleDu ringer, de bringer: Transport er RF’s eget 3×34
Maibritt Enevoldsen
Med et hjerte, der banker dybt og inderligt for musik og alle steder, det er i orden at drikke rosé inden frokost, har Maibritt været en glad Roskildegænger, siden hun blev sluppet løs på festivalen første gang for godt ti år siden. Til dagligt arbejder Maibritt som musikskribent, mens hun læser Dansk på Københavns Universitet. Her plejer hun sin kærlighed til velplacerede kommaer og forpinte forfattere, mens hun bestræber sig på at blive en solid ordspiller – og at gå hurtigt med en kop kaffe i hånden uden at spilde den. Maibritt kom med på det interne kommunikationshold i det herrens efterår 2014, og hun ser frem til at fortælle historier fra festivalen i alle dens afskygninger.

Skriv en kommentar