Tabte telefoner, glemte sko og slidte studenterhuer – du kan hente det hele på hittegodskontoret.

“Ej, vi gider altså ikke fortælle historien om glasøjet igen”, udbryder Søren Jensen, som er ansvarlig for hittegodskontoret, og hans kollega Merethe Ørgaard Bøggild fortsætter, “heller ikke den om gebisset – det er jo mindst 25 år siden!” Der er god stemning på hittegodskontoret, og heldigvis gider de godt tale med RoskildeNyts udsendte – bare vi taler om noget andet.

Roskilde Festivals hittegodskontor ligger lige ved Apollo. De har haft åbent siden i lørdags, da camping åbnede, og de lukker først igen på søndag. Det er her alle festivalens deltagere kan blive genforenet med deres tabte sager – hvis de altså er blevet indleveret. Hvis ikke, er der også mulighed for at låne en computer og registrere det på politiets hjemmeside med det samme.

Fotograf: Arthur Cammelbeeck
Fotograf: Arthur
Cammelbeeck

”Ej, er det snowboardet, der bliver hentet?”

Søren Jensen og Merethe Ørgaard Bøggild, som sammen med Dorthe Nielsen og Anders Thorup Poulsen er de fire hovedkræfter bag hittegodskontoret, har inviteret RoskildeNyt indenfor til en snak om forsvundne og fundne ting på festivalen. Og der kommer meget forskelligt ind; oftest er det telefoner, tasker og kreditkort, de glade festivaldeltagere mister. I år er der da heller ikke blevet indleveret hverken glasøjne eller gebisser, men der er blevet fundet et snowboard. Da Søren Jensen hiver det ned fra hylden udbryder en frivillig ”Ej, er det snowboardet, der bliver hentet?”, og flere nysgerrige stikker hovedet ind for at se, hvem det er, der har mistet sit snowboard – eller måske nærmere, hvem det er, der har slæbt det med på festival.

Der er livlig aktivitet og store smil på kontoret. Det er en fin tjans at hjælpe både de højtflyvende og de tømmermændsramte, og de frivillige på hittegodskontoret fejrer hver eneste genforening ved at ringe med en gammel klokke. En af dem man ringer med for at give en omgang på en bodega. Det er hyggeligt, og stemningen er god, men det er også en vigtig tjans, som man skal tage alvorligt, understreger Søren Jensen. Han forklarer: ”Man ringer ikke uden grund – det er ikke for sjov. Det handler om festivaldeltagernes ting”.

Fotograf: Arthur Cammelbeeck
Fotograf: Arthur Cammelbeeck

Mangler du noget?

”På mandag og tirsdag, når alle er blevet mennesker igen efter festivalen, og har opdaget, at de mistede en telefon under torsdagens Muse-koncert, så kan de hente det på Havsteensvej 11 i Roskilde mellem kl. 10 og 18. Det er da service!”, fortæller Søren Jensen, og det har han ret i.

Er du i tvivl om hvorvidt dine manglende ting er blevet fundet, kan du også ringe på hittegodskontorets telefonnummer 30 10 82 80. Tirsdag aften bliver al hittegodset afleveret til Midt- og Vestsjællands Politi.

Skriv en kommentar