Kom bag om vesten på Roskilde Festivals frivillige og mange forskellige funktioner. Mød Victor Valentin Nordenbæk, 22 år og fra Odense.

Hvad laver du?

“Jeg tjekker parkeringstilladelser og lader så folk køre forbi. Det er meget nemt. Der er hele tiden nogen, der vil spørge om et eller andet. De siger alle sammen tak, og så bliver man så glad. Det er altid rart at kunne hjælpe. En otte timers lang vagt føles ikke af noget, når solen skinner og alle smiler.”

Hvorfor er du frivillig på Roskilde Festival?

“Jeg havde ikke penge til en billet, og da der kun var en uge til festivalen begyndte, tænkte jeg, at jeg måtte finde et arbejde. Det er tilfældigt, at det lige blev det her. Jeg har været på Roskilde Festival fem gange før, men det er første gang, jeg er frivillig. Jeg bor i medarbejdercamping, hvilket er virkelig rart. Der er helt stille og rent. Det er mere mig.”

De siger alle sammen tak, og så bliver man så glad. Det er altid rart at kunne hjælpe

Hvad er dit bedste minde fra Roskilde Festival?

“En aften i 2011 regnede og tordnede det. Min lejrs pavilion var den eneste, der blev stående i blæsten, så vi blev enige om, at vi skulle sidde og kævle nogle bajere. Hver gang det lynede, skulle vi tage en ordentlig slurk. Det lynede hele tiden, så på meget kort tid havde seks mennesker konsumeret et par kasser øl. Vi begyndte at ryge joints, men det endte med, at jeg røg det hele selv. Og så gik jeg ud som et lys.”

“Jeg bad gutterne om at vække mig, inden vi skulle se Spids Nøgenhat, som jeg havde glædet mig til. Jeg vågnede klokken tre om natten kun iført plastikposer. Koncerten var begyndt klokken to, men jeg tænkte at jeg sagtens kunne nå det, så jeg vadede gennem mudderet og nåede sidste omkvæd af sidste sang. Mine venner var væk og min telefon var gået ud flere dage før, så jeg gik tilbage til min lejr, hvor min daværende kæreste stod og var sur på mig. Hun skældte mig ud, men så sagde jeg: ‘Skal vi gå ind i teltet, så kan jeg gøre dig glad.’ Hun sagde ikke noget, men fulgte med. Det er en af mine bedre oplevelser.”

Hvad er dit værste minde fra Roskilde Festival?

“I 2013 ville min krop pludselig ikke mere, men min hjerne fungerede stadigvæk. Det var uhyggeligt. Jeg faldt om ved toiletterne i G. Jeg var ved fuld bevidsthed, men min krop kunne ingenting. Mens jeg lå der, hældte nogen alt muligt i hovedet på mig. Det var virkelig ubehageligt.”

Skriv en kommentar