Kom bag om vesten på Roskilde Festivals frivillige og mange forskellige funktioner. Mød Marianne Krog, 28 år og fra København.

Hvad laver du?

“Jeg sørger for, at toiletterne fungerer på festivalpladsen, så deltagerne har et sted, de kan komme af med deres nødtørft. Jeg fikser også toiletterne backstage, så det kan være det er mig, der skal ordne toiletterne til Timbuktu.”

Hvorfor er du frivillig?

“Det er mit syvende år på Roskilde Festival, men første gang jeg er frivillig. Der var udsolgt, da jeg kom i tanke om, jeg ville på festival. Derfor meldte jeg mig som frivillig, og i løbet af en halv time havde jeg en tjans.”

Jeg føler et sammenhold, når jeg møder andre med orange armbånd

Benytter du dig af de tilbud, der er til frivillige?

“Den forening, hvor jeg er frivillig, har et telt, hvor man kan få lidt mad og købe billige øl, få en sludder og spille spil. Det er en nem indgang til at møde nye mennesker. Det har også været en fordel at bruge toiletterne på festivalpladsen, inden der blev åbnet for resten af deltagerne.”

Hvad er det bedste ved at være frivillig?

“Jeg føler et sammenhold, når jeg møder andre med orange armbånd og ser, at der også er andre, der har en ‘halvtarvelig tjans’, som bare skal ordnes, for at det hele kan fungere. Det er meget fedt at opleve. Det gode ved min tjans er desuden, at jeg er tæt på scenerne, så jeg kan gå og synge lidt med. Jeg forventer, at når jeg går rundt i orange vest, vil der komme masser af mennesker og spørge om alt muligt, som man så kan hjælpe dem med. Det er også sjovt.”

Er der nogle dårlige sider ved at være frivillig?

“Jeg har en vagt klokken syv om morgenen, som jeg gruer for. Og så er det jo som bekendt toiletterne, jeg gør rent. Behøver jeg at sige mere? Det er bare ikke fedt, når alle toiletterne er tilstoppede. Men så er det bare heller ikke værre – vi har jo også handsker på. Jeg havde dog ikke gjort det, hvis der var tale om plastiktoiletterne ude på campingpladsen. De her er trods alt med skyl, så det er begrænset, hvor klamt der bliver.”

Hvad er dit sjoveste minde fra Roskilde Festival?

“I 2013 havde jeg en endagsbillet og var lige blevet kandidat dagen inden. Det var sjovt, fordi jeg skulle nå at opleve Roskilde Festival på én dag. Jeg skulle nå at se en nøgen mand, kysse en fremmed, have en burger fra Kristinedal og nå på de forskellige toiletter. Og jeg nåede det hele. Jeg fik også en tatovering, krammede Peter Mygind og så Metallica i en kæmpe hvidvinsbrandert. Det var så intensivt, og jeg var lykkelig. Jeg var blevet færdig med studierne og havde hele verden foran mig. Det var den perfekte måde at fejre det på.”

Skriv en kommentar