Kom bag om vesten på Roskilde Festivals frivillige og mange forskellige funktioner. Mød Caspar With, 16 år og fra Holbæk.

Hvad laver du?

“Jeg passer på folk i Art Zone og holder øje med, at de ikke får det dårligt. Jeg holder også styr på, at folk ikke kravler på kunstinstallationerne eller tisser op ad dem. Det er en rolig tjans, specielt om natten. Om dagen er der mere at lave, så det er sjovest.”

Hvad er det bedste ved din opgave som frivillig?

“Det bedste er, at jeg er så tæt på Orange Scene. Selvom jeg er på vagt, misser jeg ikke koncerterne. Jeg havde en vagt, imens Muse spillede, så der kunne jeg se koncerten på en af mine runder. Det var fedt. Desuden er folk venlige over for os frivillige og lytter efter, hvad jeg fortæller dem. Det er mest dem, der tisser, jeg får en snak med. Nogle af dem flygter dog bare.”

“Det er også fedt at lære de andre frivillige at kende og at være en del af et hold.”

Jeg havde ikke forventet, at folk var så vilde. Det var fedt

Hvorfor er du frivillig?

“Min far fik tilbud om den her tjans og spurgte os søskende, om vi ville med. Min far blev dog nødt til at arbejde, så han er her ikke selv, så jeg inviterede en af mine venner. Det er første gang, jeg er på Roskilde Festival.”

Er der noget, der har overrasket dig ved Roskilde Festival?

“Mosh pits. Jeg havde ikke forventet, at folk var så vilde. Det var fedt. Jeg var med i flere mosh pits i Dream City den første dag ved de store lydanlæg og miniscener. Der væltede jeg og fik gjort min hvide t-shirt brun.”

Hvor ligger din lejr på campingområdet?

“Jeg bor i L. Vi kalder vores lejr ‘Camp Surround’, fordi vi har tre-fire lydanlæg rundt om os, så der er hele tiden musik. En af lejrene spiller de samme tre sange på repeat, blandt andet Darudes ‘Sandstorm’.”

Hvad er det værste, du har oplevet på Roskilde Festival?

“Det eneste, jeg kan komme i tanke om, er toiletterne. Nogle af dem er ret slemme. På festivalpladsen er der tidspunkter, hvor der kun er adgang for de frivillige, og der er toiletterne fine, hvis de lige er blevet rengjort.”

Skriv en kommentar