Hvert år får Roskilde Festival mange telefonhenvendelser fra bekymrede – og sikkert velmenende – forældre. Spørger man Infocenteret, der tager imod opkald til festivalens hovednummer, er der både kreativitet og naivitet i spil, når poden er på festival for at fyre den af.

Her har du en top 5 over nogle af dem, der indgår i infocenterets historieskrivning:

  • På sidstepladsen, men ikke desto mindre toneangivende for genren, er historien om en mor, der blev ved med at ringe ind, fordi sønnen havde glemt kode og mailadresse til sin billet. Hun havde instagrammet billetten, og mente at billedet kunne gå for en billet. Det kan godt være at du instagram’er dit barns billet til Roskilde Festival, men du gør ikke noget godt for ham ved at ringe og spørge for ottende gang, om du kan vise dit instagrambillede.
  • En anden klassisk og meget optimistisk forespørgsel kom fra en mor, hvis søn for vild på campingpladsen. Han kunne i hvert fald ikke finde sit sølvfarvede iglo telt, og bad derfor infocenteret om hjælp til dette. Det forekom hende tydeligvis ikke at være noget problem, at hun ikke vidste hvilken medarbejdercamp, teltet var slået op i. Et godt forældretrick: skriv teamlederens telefonnummer på sønnikes arm.
  • På tredjepladsen er den forældre, der bad om at få råbt sønnens navn over campingpladsens højtaleranlæg. Super plan! Efter ”Johannes, du skal ringe hjem til din mor” lyder ud af højtalerne, ville der stensikkert blive ringet rigtigt meget. Specielt af alle de Johannes’er, der egentlig havde aftalt at ringe hjem hvér dag, men som i stedet fik færten af livet uden forældre. Og nej, der er ikke planer om at opstille højtalere i camping. I øvrigt har Johannes sine egne højtalere med. Og de er ikke til at overdøve!
  • På andenpladsen er historien om en mor, der under Roskilde Festival 2014 ville have infocenteret til at komme ned til indgangen for at hente en kage til hendes søn, der fyldte 18 samme dag. Ideen var god, men da der ikke blev bidt til bolle på dén, gik hun skridtet videre og bad om at få Mick Jagger til at råbe hans navn fra scenen. Tillargge Johannes!
  • På førstepladsen kommer ideen om at indføre et slags forældrepas; et særligt forældrearmbånd, som giver forældre adgang til campingområdet, så man kan holde lidt øje med ungerne. Hør lige her: druk-til-du-brækker-dig og kikset teenagesex foregår – som naturlov – ikke i selskab med forældre. Men det skal ske. Det er naturlov #2.

Det er svært at sige med et enkelt ord, hvad iderigdommen er et udtryk for, men ’curlingforældre’ kunne være et af dem. Tak til infocenteret for gode historier. Vi føler med jer!

Skriv en kommentar