Du kan vinde en stak gavekort, hvis du hjælper DØP med at puste liv i den gode, gamle pølseslang på Roskilde Festival. RoskildeNyt giver dig her en pølseparlør til inspiration i pølsevognen. 

Der langes pølser over disken på festivalpladsen. Den økologiske pølsemand (DØP) har hele fire vogne med gris i tarm på pladsen. Manden bag konceptet, Claus Christensen, har en klar mission: Vi skal have pølse-slang tilbage!

Hvorfor pølse-slang tænker du måske? Fordi det bare ER sjovt. Det synes både du, din gamle vamle onkel og alle andre. Derfor har vi på RoskildeNyt taget en snak med manden, som vil have sproget fra pølsevognens storhedstid i 60’erne tilbage.

”Det der findes nu, er jo lidt af et levn fra den tid. Vi skal sætte gang i pølse-slangen igen,” lyder det fra Claus.

Derfor lancerer Claus Christensen en konkurrence, og han mener Roskilde Festival er et godt sted at starte den.

”Her er masser af sjove mennesker.”

Konkurrencen går ud på, at finde på de allerbedste pølse-slangord til retterne på DØP’s menukort. Vinderne bliver trukket i sensommeren, og skal indgå i et alternativt menukort. Det kan godt betale sig, at lægge sin pølse-hjerne i blød. Den heldige vinder får nemlig en stak gavekort stukket i hånden, og kan smæske sig tyk og glad i økopøller fra DØP.

Claus Christensen har selv nogle fine eksempler på, hvad pølse-slang kunne være. Vi har noteret de bedste i en liste. Du kan bruge den som inspiration eller bare som guide til, hvordan du bedst gebærder dig i pølsevognen..

  1. En indianer i kajak med blod, bræk, mælketænder, sårskorper og åkander = en hotdog med det hele
  2. Karl Stegger i vest = en pølse i svøb.
  3. Skinke-kutter, flæskevognen, svineknallert, skinkeskur = pølsevognen
  4. Skinke-kaptajn, slangetæmmer = pølsemanden.
  5. En skoldet fra bassinet, charter-brite = en rød pølse.
  6. Flæske-kæp = ristet pølse
  7. Kødsøm med kindrødt = rød pølse med ketchup.
  8. Skinke-søm i spændetrøje, død rotte i morgenkåbe = fransk hotdog
  9. Et flækket overlår mæ’ alt godt fra fejebladet = en kradser
  10. En Kongo-bajer, En præmie fra øverste hylde = en chokolademælk eller rettere en Cocio.

Hvis du føler dig inspireret til at fortsætte listen og deltage i konkurrencen, så gå ind på DØP’s facebook-side og læs om spillereglerne.

Previous articleLige før åbning af Festivalpladsen – ‘Vi er klar’
Next articleFrivillig på festival – mød Charlotte
Minna er, så vidt hun selv er orienteret, den yngste spiller på Intern Kommunikation-holdet. Hun er stadig i opvarmningsfasen, men regner med at træningen på holdet nok skal kaste masser af journalistiske skills af sig! Nogle af hendes vågne timer bruger hun på Københavns Universitet hvor hun er i gang med at læse en bachelor i antropologi. Når hun skal forklare sin mormor hvad det betyder, plejer hun at sige ”jeg bliver menneskekender, momse”. At der er mindst 3 år til hun er kanditat i noget, er det fedeste. Øl og SU skal ikke undervurderes. Minna var 15 år første gang hun satte sine dengang tændstiksben på Roskilde Festival, og betragter det stadig som sommerens højdepunkt.

Skriv en kommentar