Til daglig er Rene Snitgaard Jørgensen pølsemand i Tønder, men når der er Roskilde Festival, er han fast chauffør i transport-teamet, der kører ud med vigtigt inventar til boder og scener. Vi tog med Rene på arbejde.

Det er onsdag, og der er ganske få timer til portene til Indre Plads åbner, og musikken starter. Derfor har Rene travlt med at forsyne de boder, der lige mangler det sidste for at være klar til at servicere publikum.

Fotograf: Kasper Hjorth
Fotograf: Kasper Hjorth

De fleste foreningsboder har ret begrænset plads bag deres boder. Det betyder, at de ikke har særlig stor lagerkapacitet, og derfor må transport tit ud for at fylde lageret op. Denne gang er det en hel palle med engangsbestik, der skal afleveres.

Fotograf: Kasper Hjorth
Fotograf: Kasper Hjorth

Rene kan transportere det meste. Lige fra en enkelt lille skrue til et helt fadølsanlæg. Bare det ikke vejer over 700 kilo eller er for stort til at være i varevognen.

Kørt ned af en golfbil

Udover de planlagte leveringer kan der også opstå akutte behov for transport. F.eks. løb Rising-scenen tør for øl om tirsdagen, og så måtte Rene ud med 8 kasser øl til dem. Rene synes, de sjoveste ture er dem, der går ud på campingpladsen. Han synes nemlig, det er sjovt at se, hvad folk finder på af skøre ting. Men det er også her, det kræver en dygtig og tålmodig chauffør for at undgå personskader, for folk ser sig ikke altid for.

Under et arrangement for frivillige for et par år siden blev Rene kørt ned af en golfbil.

”Det var blindefodbold, så jeg kunne ikke se noget, og golfbilen kom bare ræsende og kørte mig ned.”

Rene blev meget bange for, hvor slemt han var kommet til skade. Han har nemlig ikke noget brusk i det ene knæ og det kunne have haft alvorlige følger, men han kom heldigvis ikke alvorligt til skade.

Fotograf: Kasper Hjorth
Fotograf: Kasper Hjorth

Renes bedste koncertoplevelse var med en artist, han ikke kendte i forvejen. Det var Janelle Monae, og koncerten var ”rigtig hyggelig” som Rene siger. Det er vist sønderjysk for ”super fedt” på sjællandsk.

Skriv en kommentar