RoskildeNyt tipper din indre nørd om projekter lavet af DTU, du ikke må gå glip af.

Roskilde Festival og Danmarks Tekniske Universitet indgik i 2010 i et unikt samarbejde, der gav de studerende muligheden for at udvikle idéer og koncepter og afprøve dem i den virkelige verden – Roskilde festival. Der stilles store krav til blandt andet akustik, vandforsyning og trafikplanlægning. Alt sammen områder, hvor DTU´s studerende kan bidrage med nye løsninger og forslag.

I år skal du derfor holde øje med fem projekter skabt af Roskilde Festival powered by DTU Students:

1. Coolbox
Den ultimative luksus for festivalgæsten, som er træt af 45 grader varme øl og vamle tømmermænds-Cocioer. De innovative DTU-studerende har udviklet en køleboks, der både er billig, batteridreven, let tilgængelig og mobil. Produktet er inspireret af fordampningskøling og kølingsenheder, der bliver anvendt i tredje verdenslande.

Foto: Arthur Cammelbeeck
Foto: Arthur Cammelbeeck

2. SunCooker
Cupnoodles er en billig og nem løsning til den rumlende mave på en festival – den kræver dog kogende vand, der desværre er energikrævende i skabelsesprocessen. SunCooker er derfor et bæredygtigt alternativ, idet delvist drives af et vakuum solpanel, der er en særlig type solpanel, der holder bedre på varmen..

3. Livscyklusanalyse
De DTU-studerende fremlægger tre scenarier for at kortlægge, hvordan de efterladte telte kan behandles mest miljøvenligt og økonomisk, som for eksempel ved genbrug til velgørenhed, online-køb af telte gennem festivalen eller affaldssortering.

4. Vagtplanlægning
Via en nyudviklet softwareapplikation, som automatiserer skemalægning, gøres den kedelige, risikofyldte og manuelle vagtplanlægning overflødig. Projektet er særligt relevant, idet den letter den tunge og vanskelige opgave, at tildele vagter til de 30.000 frivillige, der hvert år skaber Roskilde Festival.

5. Kosmos
Med ønsket om at kunne optimere kørsel og logistik for Roskilde Festival, har de DTU-studerende udviklet en prototype af et program, der kan kortlægge den interne kørsel og reducere køretiden ved at effektivisere turene.

Ud over overstående har du mulighed for at opleve, hvordan salt, vand og solenergi kan anvendes til at nedkøle dine drikkevarer, hvordan de afrikanske stammer kan inspirere til et naturligt køleskab på en hed festival, hvordan papirklip i rigtig H. C. Andersen-stil kan bruges til at forene mennesker og hvordan bæredygtigt skiltning kan hjælpe både gæster og festivallens beredskab til at navigere rundt på campingpladsen.

Du kan møde DTU i TechLab mellem Pavilion og Avalon onsdag 16-20 og de resterende dage 12-20.

Skriv en kommentar