Roskilde Festival 1971 (#1) – dengang det hed Sound
28. – 29. august 1971 arrangerede to gymnasieelever fra Katedralskolen, en booker og en håndfuld frivillige en lille festival ved navn ’Sound Festival’. Planerne var beskedne, Woodstock var inspirationen – og Roskilde Festival var født. Deltagerne kunne se over 30 bands spille på festivalens ene scene, bl.a. Gasolin, Povl Dissing, Sebastian og Burnin Red Ivanhoe.

Det kostede kun 30 kr. at komme ind, og man havde regnet med 4000 deltagere. Salget indfriede forventningerne med 4000 solgte billetter og resten af de 10.000 – 12.000 deltagere gik bare ind. Alligevel endte arrangementet med at give underskud, så de to hovedarrangører måtte samle selv de sidste regninger op. Måske er alle de budget- og planlægningsdage ikke verdens dårligste idé…

’Nielsen Hansen’ har sendt os en lille stak farvefotos fra den allerførste Roskilde Festival. De overraskede os faktisk lidt, for det virker jo helt afslappet. Og læg mærke til, hvor lidt de sviner!

”Kvinderne render rundt topløse – nogle endda helt nøgne – og mange har blomster i håret og tøj i alle regnbuens farver.” Berlingskes beskrivelse af den første Roskilde Festival lyder nok bekendt for mange af os, som ikke selv kunne være med.

Det ser nu ikke helt så vildt ud, når man ser de fotos, som er blevet sendt til os. Hvis historierne er rigtige, så har fotografen vist ramt en rolig stund på Dyrskuepladsen, for her er der rimelig ro og tøj på – endda rigeligt med uldsok i træskoen.

Vi tager meget gerne imod flere fotos fra de første år. Send dem til roskildenyt@roskilde-festival.dk. Vi vil også meget gerne i kontakt med nogle af jer, der optræder på billederne, for vi vil gerne høre mere om, hvordan Roskilde Festival var i de helt gamle dage.

 

Skriv en kommentar