Verdens største branchefestival for musik, film og interaktive medier, South by Southwest (SXSW), er netop løbet af stablen for 28. gang i Austin, Texas. Hvert år samles over 200.000 branchefolk, førende brands, erhvervsledere, politikere og musikere fra hele verden til et stort sammensurium af business og pleasure, når hele Austin Downtown bliver indtaget af den kæmpemæssige festival. Alt fra konferencecentre, store hoteller, spillesteder, barer, baggårde og afspærrede gader danner fysisk ramme om de tusindvis af aktiviteter, der foregår på de  knap 10 dage festivalen varer.

Det er her på den årlige SXSW tingene sker, det er her de vigtigste beslutningstagere er, og det er her du kan accelerere din karriere, hvad enten du er nystartet musiker,  CEO i din egen startup virksomhed eller blot leder efter inspiration til tilværelsen generelt.

RoskildeNyt var selvfølgelig med på årets SXSW for at se, hvad der rør sig på den kæmpemæssige branchefestival på den anden side af Atlanten – vores rapporter Linn Holm har sendt postkort hjem fra den innovative festival.

Den første Whole Foods (amerikansk supermarkedskæde med fokus på kvalitet og bæredygtighed) ligger i Austin, Texas. Her er påskechokoladen selvfølgelig udformet i rigtig Texan style – “if you can’t wear it like a cowboy, eat it like a cowboy”.

1

En af de helt store underholdningsmomenter blandt de mange hundrede talks og paneldebatter på Interactive konferencen (SXSW Interactive) var tidligere vicepræsident Al Gores oplæg om klimakrisen. Det har han tydeligvis talt om før. Han er bestemt en underholdende taler.

2

6th street – bargaden over dem alle, Austins svar på Aalborgs Jomfru Ane Gade. Her er barer med livemusik side om side. Det går først helt amok, når SXSW Music begynder, som den sidste del af SXSW. Et godt tip: Hold dig fra denne gade efter mørkets frembrud og gå i stedet til Rainey street, når du vil hænge ud med kolde øl, gode mennesker og cool Austin vibes.

3

Billede taget på 6th street. Tja…. (Se førnævnte omtale af 6th street).

4

Svenskerne er fremme i skoene på SXSW. De har daglige events rundt omkring på byens forskellige venues, hvor der bliver præsenteret alt fra ny svensk musik til svensk madkultur. På billedet ses fire unge svenske musikere fyre den af med drenget guitarpop på tagtaressen på Driskill Hotel.

5

Der er stopfyldt til de fleste events, især når der serveres gratis alkohol og mad. Her networkes, drikkes kolde øl og nydes solen i de 25 texanske grader, som martsvejret i Austin byder på.

6

Downtown Austin set fra Colorado River.

7

Nordic MashUP Day i Oslo Lounge. Her har de danske aktører Lydens Hus, SCALEit og Dansk Lyd i samarbejde med en række nordiske organisationer arrangeneret en event for nordiske startups og øvrige branchefolk. Det eneste officielle danske co-hostede event på SXSW.

8

Typical Texan Style House

10

Rangleklods afsluttede med en, ifølge New York Times’ anmelder, formidabel koncert til Nordic MashUP Day. Ofte er det ved de mindre og uofficielle events, at de fleste nye acts bliver opdaget. Det er denne koncert et godt eksempel på, og den føromtalte New York Times anmeldelse sikrede da også Rangleklods en hel del vigtige bookere og branchefolk til deres efterfølgende koncerter på festivalen.

11

Austin skyline

12

Det er helt obligatorisk at gå all in på bøfferne, når man er i Texas. Barbeque kan fås de fleste steder, men ikke lige så lækkert (og pricy) som på Ruth’s Chris Steak House. Her serveres også filminstruktøren Francis Coppolas vine og de er værd at drikke, skulle der hilses at sige.

13

Det legendariske spillested Mohawk by dark. På billedet ses det canadiske noise rock band METZ med fuld tryk på scenen.

14

Mew på spillestedet Red7 til en af deres i alt 3 koncerter på årets SXSW.

15

Gang i gaden kl. 3 am på hjørnet af Congress og 6th street. Der spilles Hey Jude på klaveret og der synges i kor blandt de forbipasserende.

16

På musikmessen er der blandt andet en stor samling af lokale kunstnere, der udstiller deres værker, som hovedsageligt består af koncertplakater for nogle af de største amerikanske bands. Her kan man hurtigt købe sig fattig, hvis man ellers har den mindste interesse for at udsmykke sine ellers gammelgule savsmuldstapetvægge med andet end familiens mindstes børnetegninger. Vær forberedt: Her på udstillingen kan du bruge mange timer på at tage beslutninger.

17

Ofte sker det, at man helt tilfældigt kommer forbi en have, en baggård eller et gadehjørne, hvor et lokalt band giver den op for forbipasserende eller byens skævere eksistenser, der gerne tager en svingom til mere eller mindre alternative toner.

18

Også parkerne indtages under SXSW. Her ses Butler Park, der under SXSW Music byder på gratis koncerter til folket dagen lang. Den New York baserede soulsanger og James Brown dobbeltgænger Charles Bradley sluttede torsdagen af med et brag af en soulkoncert fyldt med glædesudbrud, hede bevægelser og kram til publikum.

19

 

 

Skriv en kommentar