Roskilde Festival er meget mere end musik. Tre repræsentanter fra Røde Kors var under Roskilde Festival 2014 på besøg i Dream City for blive inspireret til aktiviteter for unge kriseramte mænd fanget i verdens konfliktzoner.

1

Hans og Hanan er frivillige i Røde Kors, der samarbejder med Roskilde Festival om at skabe aktiviteter for unge mænd i Palæstina, og i konfliktzoner verden over. De to frivillige var sammen med Røde Kors’ projektleder Leslie på besøg i Dream City for at blive inspireret af de mange aktiviteter, der er skabt og drives af engagerede festivalgæster.

Tid til kreativitet
I Dream City starter opbygningen allerede 100 dage før festivalstart, så deltagerne har god tid til at opbygge og udvikle deres forskellige ideer før resten af festivaldeltagerne rykker ind på pladsen. Et af de få krav til projekterne i Dream City er, at de skal skabe merværdi for festivalen, så andre gæster også kan få glæde af de mange innovative tiltag. Det kan være alt fra at bygge anderledes og storslåede lejre til at skabe særlige aktiviteter for resten af festivalgæsterne.

2

Da Hans, Hanan og Leslie ankom til Dream City, blev de guidet rundt af Sasja Kalledsøe, der er projektleder for området, og Sanne. Begge har som frivillige for Roskilde Festival har været med i Palæstina. De besøgte blandt andet det lokale festivalbibliotek, som ses på billedet herover, der under festivalen blev drevet af frivillige bibliotekarstuderende.

Her kunne festivalgæsterne komme og låne en bog eller booke en højtlæsning til deres lejr. Tiltaget har været en succes, forklarede de to bibliotekarer, der tog imod gruppen i det midlertidige bibliotek:

” Folk udviser respekt for bøgerne, og kommer igen og afleverer dem i god behold. De kan godt lide, at festivalen ikke kun handler om druk, og at der bliver skabt anderledes aktiviteter.”

4

Herefter gik turen videre til Dream Citys lokale posthus, som ses herover. På posthuset var der mulighed for at kreere og sende et postkort hjem eller til en person i en specifik lejr på festivalen. Ifølge Freja fandt omkring 70 procent af postkortene frem til den rette modtager. Resten blev skam også uddelt, men ikke nødvendigvis til den person, som posten egentlig var tiltænkt.

Turen gik også forbi værkstedet, Makerspace, hvor der netop i det øjeblik, de besøgte, var fuld gang i butikken. I dagens anledning blev der holdt ”byg-din-egen-højtaler”-workshop.

5

Hanan gav udtryk for, at hun syntes, det var en stor oplevelse at være på besøg på festivalen. Hun havde aldrig forestillet sig, at hun skulle finde sig selv på en festival, og slet ikke en som Roskilde Festival.

Hun var fascineret: ”I Palæstina er der ikke noget, der hedder unge. Der er man enten barn eller voksen. Men her i Dream City er der virkelig plads til at ungdommen og mangfoldigheden kan udfolde sig. Der er plads til forskellige personligheder. Alle er velkomne.”

6

Hans supplerede og fortalte, at han synes, Dream City giver et godt indblik i, hvordan de unge festivalgæster aktiveres og bidrager til fællesskabet. ”Der er en masse gode ideer her i Dream City, der kan bruges til at skabe aktiviteter for unge mænd i Palæstina”, udtalte han.

På billedet ses Hans fra Røde Kors og Sanne fra Roskilde Festival i Dream City.

Skriv en kommentar