Flere frivillige har sikkert opdaget det allerede, men i år er flere af tilbuddene til frivillige blevet samlet på ét sted i Volunteers Village. Her er det ifølge Morten Storr, der er ansvarlig for området, ideen at de frivillige skal kunne mødes under afslappede forhold. Men hvorfor netop nu?

”Ideen er at få samlet alle de tilbud, vi synes, de frivillige har brug for, når de har fri eller skal mødes med andre. Vi har åbent fra klokken ni om morgenen til klokken fem om natten, så der er tilbud til alle på alle tidspunkter,” siger Morten Storr. Men når han siger tilbud, er det så deciderede aktiviteter, eller er det mere oplæg til personligt initiativ fra de frivillige?

”Her er lagt op til, at man kan gøre lidt, som man har lyst til: Man kan sætte sig med en kop kaffe og slappe af i solen; man kan mødes med andre frivillige på kryds og tværs af divisioner og teams, eller man kan udnytte nogle af de mange tilbud, vi har i Volunteers Lounge. Her byder vi på aktiviteter foredrag, musikquiz, banko og meget andet. Og endelig kan man komme i Bar Røv om aftenen og drikke sig i hegnet eller se fodboldkampe.”

volunteers-area_ivonelopes-12

Ny organisationsstruktur hjælper

Er det lagt program for områdets aktiviteter?

”Ja, men vi har kun sat rammen, så man kan gå til og fra, men det er helt op til de frivillige, hvordan de gør brug af området,” forklarer han. Men hvad er årsagen til, at man ikke tidligere har haft et samlet område med tilbud til de frivillige?

”Den nye organisationsstruktur har for første gang åbnet for ideen med at arbejde på tværs af divisionerne, og samtlige divisioner har været involveret i arbejdet. Og vi har fået ja fra alle sider; der er ikke kommet et eneste nej til de spørgsmål og forslag vi er kommet med. Folk har været meget interesseret, og har virkelig støttet op om projektet. Jeg har lavet festival i 18 år, og der har altid været en vilje til at arbejde på tværs og få projekter som dette op at stå, men man arbejder jo altid indenfor den ramme man har, og det er blevet lettere at få succes med et samarbejde som det her.”

Hvordan er projektet kommet i gang i forhold til jeres succeskriterier for udviklingen?

”Man har jo altid en grundlæggende drejebog for et projekt som dette, og uden at den slags skal være alt for færdigskrevet, så vil jeg sige, at vi nok er et halvt år forud for, hvad vi havde regnet med, da vi begyndte arbejdet op til dette festivalår. Og det skyldes igen, at alle divisioner har bakket op om projektet. Det betyder ikke at idékassen er tom, der er masser af ting, vi kan udvikle videre. En af de ting, vi rigtig gerne vil arbejde videre med, er flere tilbud med særlig handel til de frivillige – lige nu har vi en pølsevogn, der har vist sig som en kæmpe succes. Måske vil vi inddrage flere boder med både forplejning og merchandise; gerne med et begrænset sortiment, men til gengæld til frivilligvenlige priser,” fortæller han, og uddyber: ”Ideerne er mange, og der er mange grupper, der ikke har arbejdet sammen før, der skal prøve det nu, men alt gøres med et smil.”

volunteers area_ivonelopes

Plads til alle

Oplever I, at der er stor diversitet i hvilke frivillige, der opsøger jeres tilbud?

”Der er måske ikke så meget integration mellem teams og divisioner, men der er plads til alle. Vi har et meget godt samarbejde med Frivillig Support, forstået på den måde at alle deres aktiviteter, som f.eks. Volunteers Warm-Up, udspringer hernede. Designideen bag stedet er, at der skal være plads til alle.”

Så Volunteers Village er ikke bare et sted, Bar Røv ligger?

”Det er et samlingspunkt. Vi kører meget caféorienteret i flere af vores tilbud, og Volunteers Lounge åbner f.eks. med morgenmad fra klokken ni. Så i det hele taget er området et fristed; et vandhul til alle de frivillige, der lægger en masse timer før, under og efter Festivalen.”

Betyder det så også, at I har skaffet agurkesalat til pølsevognen? Det var der nemlig i går?

”Det ville i hvert fald udvide vores vegetarudbud.”

 

Skriv en kommentar